FOTO: Završila 3. Cross liga „Godišnja doba na Čevu“

| 19.6.2016. u 17:47h | Objavljeno u Sport

U subotu navečer, sa startom u 21.30, stazu duljine 2015 metara kroz šumu na Čevu - osvijetljenu starinskim lampašima, fenjerima - prošlo je više od stotinu natjecatelja - trkača, hodača, planinara i zaljubljenika u prirodu.

Tom noćnom utrkom, koju su organizirali Josip Lacković, članovi njegove obitelji i prijatelji, završena je 3. Cross liga „Godišnja doba na Čevu“. Liga je imala četiri kola, jesensko, zimsko, proljetno i sinoćnje, ljetno koje je bilo posebno – noćna brdska utrka od mosta preko Bednje u Završju Podbelskom do križa na Čevu. U četiri kola 3. Cross lige „Godišnja doba na Čevu“ bilo ih je više od 250.

U ukupnom poretku pobjednici su Josip Lacković i Alenka Horvat iz Atletskog kluba Varaždin. Druga i treća mjesta pripala su Vladimiru Slunjskom (AK Varaždin) i Kreši Smoljanu (TK Marathon 95 Varaždin), odnosno Ivani Šumečki i Valentini Belović (obje AK Varaždin). Njima i po troje najboljih u kategorijama originalne drvene medalje uručio je novomarofski gradonačelnik Siniša Jenkač koji je također sudjelovao u noćnoj utrci. Time je dao podršku sportsko-rekreativnoj manifestaciji, koja je u posljednje tri godine iz druženja nekolicine sportaša i rekreativaca prerasla u nezaobilaznu točku trkačkog sportskog kalendara Varaždinske i okolnih županija, ali i susjedne Slovenije.

Subotnje druženje sudionika cross lige Čevo, nakon bogate okrepe od roštilja do domaćih štrukli, završilo je tradicionalnim kupanjem u Bednji, ovoga puta uz dodatak – bednjanski picigin.

Sinoćnje druženje sudionika cross lige Čevo, nakon bogate okrepe od roštilja do domaćih štrukli, završilo je tradicionalnim kupanjem u Bednji, ovoga puta uz dodatak – bednjanski picigin. Josip Lacković sa svojom ekipom za srpanj i kolovoz najavljuje 4. Ljetnu cross ligu, a informacije će uskoro biti objavljene na službenoj stranici natjecanja https://josip-lackovic-cevo.from.hr/.

Galerija slika