FOTO Zadrugar slavio u Beretincu, Plitvica (S) ponovno na vrhu Foto: Martin Novosel

FOTO Zadrugar slavio u Beretincu, Plitvica (S) ponovno na vrhu

vv | 17.9.2023. u 21:01h | Objavljeno u Sport

U današnjem 5. kolu Prve ŽNL, Beretinec je ugostio Zadrugara i upisao uvjerljiv 4:1 poraz. Zadrugar je poveo golom Darija Struškog u 15. minuti, ali domaćin je ubrzo izjednačio golom Michaela Kralja u 16. minuti, no Zadrugar se nedugo nakon toga opet vratio u vodstvo pogotkom Sebastiana Huzjaka u 22. minuti susreta. U drugom poluvremenu je Zadrugar povisio vodstvo na konačnih 4:1 pogotcima Luke Gerića u 54. minuti i Igora Štimca u 82. minuti susreta.

Mladost (S) se loše provela na gostovanju kod Slobode (T) izgubivši 4:1. Sloboda (T) je vodila 4:0 golovima Dominika Biškupa u 28. minuti, Leona Slunjskog u 38. i 54. minuti te Branislava Slunjskog u 85. minuti, a Mladost (S) je smanjila prednost pogotkom Marija Kranjca u 88. minuti susreta.

Plitvica (S) je u subotu prepustila prvo mjesto Plitvici (G), a današnjom gostujućom pobjedom protiv Drave-Ajaxa se vratila na vrh tablice. U lokalnom derbiju su slavili sa 2:0 pogotcima Karla Kolaka u 47. i 88. minuti susreta.

Trnje je također slavilo na gostovanju kod Čeva, pobijedili su domaću momčad sa 3:0. Niko Borovec je bio strijelac gola za 1:0 u 39. minuti, Adriano Skupnjak je zabio za prednost 2:0 u 72. minuti susreta, dok je Ivica Blaži zabio za konačnih 3:0 u 84. minuti susreta.

Zelengaj je slavio na gostovanju kod Mladosti iz Varaždinskih Toplica s minimalnih 1:0, a strijelac jedinog pogotka bio je David Vrček u 49. minuti utakmice iz kaznenog udarca. Mladost (VT) je od 80. minute igrala s igračem manje, izravni crveni karton dobio je Dalibor Novak zbog grubog starta s leđa na protivničkom igraču.