FOTO: Više od 250 plesača na Mobilisis trofeju grada Varaždina 2016.

| 11.10.2016. u 15:14h | Objavljeno u Sport

U varaždinskoj sportskoj dvorani Graberje održan je Mobilisis trofej grada Varaždina 2016 – Mobilisis Trophy of Varazdin 2016., turnir u standardnim i latinsko-američkim plesovima. Natjecanje su organizirali Sportski plesni klub Valcer iz Varaždina, Plesni klub Takt iz Varaždina i Hrvatski sportski plesni savez. Generalni pokrovitelj natjecanja bila je tvrtka Mobilisis, a pokrovitelj Grad Varaždin.

Nastupilo je više od 250 plesača i to u natjecanjima pilot projekta Hrvatskog sportskog plesnog saveza zatim u natjecanjima turnira za osvajanje Mobilisis trofeja grada Varaždina te u show programu plesnih klubova Valcer i Takt u kojima su predstavili članovi sportskih plesnih škola. Na natjecanju su sudjelovali natjecatelji iz Hrvatske, Slovenije i Mađarske iz ukupno 23 plesna kluba.

Najbolji plesni parovi predstavili su se varaždinskoj publici u dvije discipline sportskog plesa, disciplini latinskoameričkih plesova (samba, cha-cha, rumba, pasodoble i jive) i disciplini standardnih plesova (engleski valcer, tango, bečki valcer, slowfox i quickstep).

Pilot projekt Hrvatskog sportskog plesnog saveza kojim se natjecanje u sportskom  ples čini dostupnim pojedincima i grupama započeo je u ranim popodnevnim satima nakon čega su uslijedila kvalifikacijska natjecanja na Mobilisis trofeju grada Varaždina 2016 dok su u večernjem dijelu nastupili najbolji parovi u kategorijama mlađe mladeži, mladeži, starije mladeži i odraslih.

Svečano otvorenje večernjeg dijela natjecanja započelo je defileom svih plesnih parova nakon čega se prisutnima u ispunjenoj sportskoj dvorani u Graberju obratio predsjednik Hrvatskog sportskog plesnog saveza Božidar Čavala te se gradu Varaždinu zahvalio na gostoprimstvu i podršci natjecanju.

Gradonačelnik grada Varaždina Goran Habuš službeno je otvorio Mobilisis trofej grada Varaždina te pohvalio dobru suradnju plesnih klubova Valcer i Takt te im čestitao na odličnoj organizaciji natjecanja.

Varaždinska publika je osim u natjecateljskom dijelu programa uživala i u show programu plesača Sportskog plesnog kluba Valcer i Plesnog kluba Takt.

Plesni klub Takt iz Varaždina na natjecanju su predstavljala četiri plesna para. U kategoriji mladeži D1 Dominik Biškup i Paula Čavlek osvojili su dvije medalje, zlatnu u latinsko-američkim plesovima te brončanu u standardnim plesovima.

U večernjem dijelu natjecanja u kategoriji mladeži B Marko Srpak i Lara Šmic osvojili su brončanu medalju u u latinsko-američkim plesovima i 4. mjesto u standardnim plesovima.  

Mateo Mudri i Ivana Matić odlično su se predstavili u kategoriji odraslih B u standardnim plesovima osvojivši 5. mjesto te u latinsko-američkim plesovima gdje im je medalja izmakla za dlaku osvajanjem 4. mjesta.

U najvišoj A kategoriji nastupili su Bruno Gale i Lora Lonić te su osvojili Mobilsis trofej grada Varaždina u standardnim plesovima. Bruno i Lora odlično su se predstavili i u latinsko-američkim plesovima u kojima su osvojili srebrnu  medalju.

Sportski plesni klub Valcer iz Varaždina predstavljali su u kategoriji starije mladeži Teo Ciprić i Zina Miočić Lisjak te su u kategoriji D3 osvojili zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu medalju u latinsko-američkim plesovima.

Dino Perčić i Leda Ručević osvojili su u kategoriji odraslih D2 zlatnu medalju u standardnim plesovima i srebrnu medalju u latinsko-američkim plesovima.

Mobilisis trofej grada Varaždina u kategoriji mlađe mladeži osvojili su Jakov Bjelac i Magdalena Vidas iz SPK Petrinia iz Petrinje u obje discipline sportskog plesa (standardnim i latinsko-američkim plesovima).

U kategoriji mladeži u obje discipline Mobilisis trofej grada Varaždina osvojili su Patrik Seretin i Ema Pilić iz SPK Optimus iz Zagreba.

U kategoriji starije mladeži u obje discipline najbolji su bili Balint Temesvari i Paula Hude iz SPK Harmony iz Zagreba.

U najvišoj kvalitativnoj kategoriji odraslih, u disciplini standardnih plesova, Mobilisis trofej grada Varaždina osvojili su članovi kluba domaćina Bruno Gale i Lora Lonić iz PK Takt iz Varaždina dok su u latinsko-američkim plesovima najbolji bili i osvojili trofej Vedran Sraga i Anja Topolovec iz SPK Varaždin.

Galerija slika
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci