Josip Golubar bio je strijelac jedinog gola za Varaždin večeras Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždina neefikasnost koštala ispadanja iz Kupa od vinkovačke Cibalije

| 18.10.2017. u 19:46h | Objavljeno u Sport

Momčad Varaždina nije uspjela eliminirati iz Kupa prvoligaša, momčad Cibalije, iako su imali više od igre i više prilika, no ponovno je izostala realizacija, dok su vinkovčani svoja dva napada naplatili i pobijedili 2:1 u susretu šesnaestina finala hrvatskog Kupa.

Lijepi je dekor bio na tribinama stadiona Varteksa, jer na susretu šesnaestine finala hrvatskog nogometnog Kupa okupilo se oko tri tisuće gledatelja, među kojima je, na južnoj trbini, bilo i 11 navijača Cibalije. Uoči utakmice održana je svečanost, a povodom oproštaja od profesionalne karijere Nikole Šafarića, bivšeg kapetana nekadašnjeg prvoligaša Varteksa i drugoligaša Varaždina. Predsjednik kluba Stjepan Cvek Šafariću je uručio dres s njegovim brojem 8, a Šafariću je i upućen pljesak s tribina, u znak zahvale za sve što je učinio za klub u svojoj, gotovo dvadesetogodišnjoj karijeri. Šafarić je ostao u klubu kao tajnik i trener mlađih kategorija.

Sjajan je bio ulaz Varaždina u susret i prvih desetak minuta pripalo je momčadi Marija Kovačevića. Već u1. minuti nakon akcije varaždinaca po lijevoj strani lopta je u ruku pogodila jednog od gostujućih obrambenih igrača ali sudac Vučković, koji je bio u neposrednoj blizini, nije se odlučio pokazati na bijelu točku. Kasnije je Šimek, snažnim udarcem, loptu poslao pored desne  vratnice. U 7. minuti loptu je pored lijeve vratnice, nakon dobre akcije Varaždinaca, poslao Josip Golubar. U 11. minuti gosti su prvi puta došli pred gol Varaždinaca, a u 12. minuti udarac iz daljine isprobao je Marko Pervan, no lopta, koja je upućena s oko 20 metara, završila je iznad grede. U 22. minuti kod desne vratnice gola Nevistića glavom je pokušao, ali neprecizno, Ante Kordić. U 33. minuti desnu stranu obrane Cibalije probio je Glavica i kada mu je vratar izašao u susret odlučio se na povratnu loptu prema sredini KP gdje je ispre golubara bio igrač Cibalije i otklonio moguću prijetnju po svoja vrata. U 35. minuti i Šimek je projurio desnom stranom napada Varaždinaca,ali povratna lopta u kazneni prostor, pred gol gostiju, nije pronašla put do nekog od njegovih suigrača. U 37. minuti nakon ubačaja s lijeve strane Golubar je pokušao atraktivno petom, ali preslabo za gostujućeg vrata, a u 38. minuti Golubar je sjajno probio obranu Cibalije po sredini i kada je došao na visinu kaznenog prostora odlučio se na dodavanje u lijevu stranu prema Glavici gdje je bilo previše igrača gostiju. U 43. minuti sjajan udara Jerteca s oko 25 metara, vratar Šubarić odbio je loptu od sebe, u desnu stranu svog kaznenog prostora. Blizu lopte bio je Glavica koji se malo izvukao iz kaznenog prostora i s oko 17 metara lijevo iskosa pucao u lijevi gornji kut, ali iznad grede. Na poluvrijeme se otišlo bez golova.

Treneri se u poluvremenu nisu odlučili na izmjene, a prvu priliku u nastavku susreta imao je u 51. minuti Glavica, koji je probio desnu stranu, došao do gol aut linije u desnoj strani kaznenog prostora i pokušao odigrati  za nekog od suigrača, ali bez uspjeha. U 65. minuti Cibalija je ponovno pokazala koliko je opasna iz kontranapada. u 52.minut opasnost pred golom gostiu Glavica je pucao s desetak metara lijevo iskosa, vratar Šubarić obranio je njegov udarac, lopta je došla do Erića koji je pucao iz prve, ali je signalizirano zaleđe za Golubara. U 56. minuti sjurio se po desnoj strani napada Varaždina Dejan Glavica i kada je ušao u šesnaesterac snažno je pucao, ali pored gola. Dojam je da je Glavica u ovoj situaciji imao i boljih rješenja. U 59. minuti s oko 15 metara desno iskosa u kaznemom prostoru Varaždina snažno je preko gola pucao Marko Pervan. Nakon toga gostujući se trener odlučio na dvije izmjene. U 64. minuti gosti su poveli, a koautor pogotka bio je jedna od igrača koji je prije nekoliko minuta ušao u igru. Desnu stranu obrane domaćina probio je Marko Mlakić, ubacio loptu pred gol, gdje je najspretniji bio Marko Dabro i iz neposredne blizine loptu nogom poslao u mrežu, pored nemoćnog vratara Nevistića. U 68. minuti novi hladan tuš za domaće navijače. Nakon ubačaja iz kornera s lijeve strane vrataru Varaždinaca Ivanu Nevestiću lopta je ispala iz ruku i došla do Špire Peričića, koji ju je po zemlji s desetak metara poslao u mrežu. U 73. minuti igrač Cibalije Marko Dabro izbjegao je zaleže i sjurio se prema Nevistića, ali je u posljednji trenutak s leđa na loptu uklizao Čelić, te je lopta završila u rukama Nevistića. U 75. minuti Jertec je snažno pucao nakon ubačaja Bamidelea, ali je pogodio vanjski dio mreže. Dvije minute kasnije s oko 30 metara Dabro je zaprijetio snažnim udarcem, vidjevši da je Nevistić daleko od gol linije, te je snažnim udarcem uzdrmao gredu domaćeg gola. U 78. minuti s oko 20 metara po zemlji je pucao Golubar, ali točno u vratara Šubarića. Tračak nade za domaću momčad ukazao se u 81. minuti, kada je Varaždin došao do zasluženog gola. Akciju s desne strane započeo je Jertec, a Golubar je njegovu loptu s oko desetak metara lijevo iskosa poslao preciznum udarcem u lijevu stranu gola Cibalije.

U 90. minut prema golu Cibalije iz izglednih situacija pucali su Erić i Bamidele, ali mreža se nije zatresla. Sudac je pokazao 4 minute sudačke nadoknade vremena, Varaždin je pritiskao, ali nije uspio izjednačiti.