Dario Jertec bio je posebno motiviran u današnjem susretu Foto: FAS

FOTO: Varaždin zasluženo preko Varteksa u finale Kupa ŽNS-a

| 30.5.2017. u 19:54h | Objavljeno u Sport

U uzvratnoj polufinalnoj utakmici, koja je odigrana danas na stadionu Slobode, pred oko 1 300 gledatelja, momčad Varaždina pobijedila je Varteks rezultatom 4:0, poluvrijeme 3:0, a a obzirom da je u prvom susretu rezultat bio 1:1, budući drugoligaš zasluženo se plasirao u finale Kupa Županijskog nogometnog saveza.

Prvo ime utakmice bio je igrač sredine Varaždina Dario Jertec, strijelac tri gola, a jednog je postigao Domagoj Drožđek. Prvu priliku na utakmici imala je momčad Varteksa i to već u 1. minuti nakon greške Šafarića, koji je dodao loptu Medvedu. Prvi topnik Varteksa i MŽNL pokušao je udarcem s oko 18 metara desno iskosa, a vratar Gavranović obranio je njegov udarac.

U 5. minuti nakon ubačaja Drožđena s lijeve strane pred golom Varteksa bio je Matija Kolarić koji je iz neposredne blizine pokušao glavom, ali je lopta otišla iznad grede. U 12. minuti Kresinger je a lijevoj strani uposlio Đrožđeka, koji se oslobodio čuvara, snažno pucao, ali nije bilo preciznosti.

U 13. minuti Jertec je sjajno iza leđa Varteksove obrane probao poslužiti Kresingera, ali je vratar Dreven bio brži U 14. minuti s oko 20 metara pokušao je po zemlji Kolarić, ali je lopta otišla u gol aut, pored lijeve vratnice Drevena.

U 15. minuti zatresla se mreža Drevena,a strijelac je bio Dario Jertec. Nakon solo akcije,u kojoj se oslobodio dvojice igrača, Jertec je s oko 11 metara uputio udarac po zemlji u lijevi kut nemoćnog vratara Drevena.

U 19. minuti solo akcija Šafarića, koji je ušao po sredini u kazneni prostor Varteksa, ali je Dreven uspio obraniti njegov udarac. U istoj, 19. minuti desnu je stranu probio Šimek dao povratnu loptu za Jerteca koji se u izglednoj situaciji prilikom udarca poskliznuo i lopta je otišla pored gola Drevena.

U 26. minuti Jertec se i drugi put upisao među strijelce, ušavši u kazneni prostor Varteksa s desne strane i pogodivši suprotni kut vratara Drevena.

U 29. minuti s oko 18 metara desno iskosa prema golu Varaždina pucao je Spasić, ali nije to bio težak zadatak za vratara Gavranovića. U 33. minuti sijevnula je lopta upućena od Drođžđeka s lijeve strane prema golu Varteksa, no otišla je u gol aut pored lijeve vratnice.

U 36. minuti Varaždin je povisio svoje vostvo na 3:0, a strijelac euro gola bio je Domagoj Drožđek, koji je s oko 30 metara snažnim udarcem pogodio lijevi gornji kut giola Varteksa.

U 45. minuti Varteks je zaprijetio iz slobodnog udarca preko Soksera. U 54. minitu Drožđek je nakon ubačaja Antoleka, koji je u poluvremenu zamijenio Kresingera, bio sam pred vratarom Drevenom i pucao od prve, ali je loptom pogodio u nogu vratara Varteksa.

U 60. minuti Dario Jertec se i po treći puta upisao među strijelce za vodstvo Varaždina od 4:0, na dodavanje Matije Kolarića. U 87. minuti Frane Urlić pogodio je desnu vratnicu gola Drevena.

Varaždin će u finalu Kupa igrati s Nedeljancem. Prvi je susret na rasporedu u Nedeljancu 14. lipnja, dok će uzvrat biti 18. lipmja na stadionu Varteksa.

Galerija slika