Varaždin je bio puno bolji suparnik i zasluženo je prošao u 1/16 finala hrvatskog Kupa Foto: Dražen Novosel

FOTO: Varaždin uvjerljivo preko H. Dragovoljca ušao u 1/16 finala hrvatskog Kupa

| 28.8.2018. u 20:04h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina zasluženo su se plasirali u 1/16 finala hrvatskog Kupa, nakon što su danas u susretu pretkola pobijedili u zagrebačkom Sigetu, pred oko 300 gledatelja, domaći sastav Hrvatskog Dragovoljca rezultatom 3:0 , poluvrijeme 1:0, golovima Sačera, Drožđeka i Kolarića.

U prvom dijelu Varaždin je bio puno bolja momčad, imao nekoliko izglednih prilika za gol tako da je vodstvo moglo biti i uvjerljivije, ali se na poluvrijeme otišlo s minimalnom prednošću gostujućeg sastava. Hrvatski Dragovoljac nije uputio jedan udarac prema golu Ante Mrmića.

Trener Miljenko Mumlek odlučio susret početi bez trojice najiskusnijih igrača u svojim redovima Jerteca, Brezovca i Benka, a zbog ozljede nije bilo Miklića.

Hrvatski Dragovoljac, koji je u novo prvenstvo, kao i Varaždin, krenuo pobjedom, u odnosu na prošlu sezonu zadržao je tek pet igrača, dok je Varaždin ostao bez 12, a doveo 7 novih igrača.

Prvu priliku Varaždin je imao već u 27 sekundi susreta, kada je Stolnik ubacio s desne strane u kazneni prostor, gdje je skočio Sačer i loptu glavom poslao pored lijeve vratnice gola domaćina. U 7. minuti ubacio je Čelić, ali Drožđek nije uspio na željeni način zahvatiti loptu. U 8. minuti dobra akcija Varaždinaca, ali loptu Težaku s noge skida vratar domaćina.

Tri minute kasnije zasluženo vodstvo Varaždina. Stolnik je s desne strane, kod korner zastavice, ubacio loptu po zemlji u kazneni prostor hrvatskog dragovolja, gdje ju je preskočio Glavica i propustio za Sačera, a ovaj je loptu sam i neometan iz blizine poslao u mrežu domaćeg sastava.

U 19. minuti brza akcija Varaždina, lopta je u desnoj strani kaznenog prostora domaćina došla do Golubara, koji je pucao po zemlji, gađajući prvi donji kut gola Hrvatskog Dragvoljca, ali je vratar Šubarić obranio njegov udarac.U 29. minuti Glavica je ubacio s desne strane u kazneni prostor, Drožđek je pokušao glavom,ali je lopta otišla pored lijeve vratnice gola Šubarića. Drožđek je okušao udarac iz daljine u 42. minuti ali je vratar domaćina obranio njegov udarac.

Trener Mumlek je u poluvremenu u svlačionici ostavio Golubara, a u igru uveo Jerteca. U 46. minuti sjajna akcija Drožđeka pred kaznenim prostorom Hrvatskog Dragovoljca, ali udarac varaždinskog napadača je netko od domaćih igrača blokirao i lopta je otišla u korner. U 49. minuti Kolarić je izbacio Glavicu u desnu stranu u prazan prostor pred golom domaćina, Glavica je po zemlji uputio loptu pred gol gdje je bio Sačer i pogodio u tijelo vratara Šubarića, tako da je propala još jedna velika prilika varaždinske momčadi. U 53. minuti prva intervencija Mrmića koji je skrenuo u korner udarac Cerovca.

U 57. minuti udarac glavom domaćeg igrača Peje Pejića, no lopta je otišla pored gola pa nije bilo potrebe za Mrmićovom intervencijom. U 63. minuti udarac prema golu Varaždina pucao je Žužul, ali je Čelić u posljednji trenutak blokirao udarac i loptu skrenuo u korner, a nakon toga pucao je Cerovec glavom, ali je lopta završila pored gola gostiju.

U trenucima kada je Hrvatski Dragovoljac doči do izjednačenja, Varaždin je povisio vodstvo na 2:0 golom Domagoj Drožđeka u 65. minuti, na asistenciju Matije Kolarića. On je s desne strane, uvidjevši rupu u obrani domaćeg sastava, ubacio loptu po zemlji pred gol Hrvatskog Dragovoljca, gdje je potpuno sam bio najbolji napadač Varaždina prošle sezone i bez poteškoća zatresao praznu mrežu domaće momčadi.

Na 3:0 povisio je Matija Kolarić udarcem s oko 10 metara lijevo iskosa, na proigravanje Domagoja Drožđeka.

Galerija slika