FOTO: Varaždin u prvom polufinalnom susretu Kupa ŽNS-a pobijedio Varteks Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin u prvom polufinalnom susretu Kupa ŽNS-a pobijedio Varteks

| 18.4.2018. u 18:07h | Objavljeno u Sport

Pred oko 700 gledatelja danas je na stadionu Varteksa odigrana prva polufinalna utakmica Županijskog nogmetnog saveza, u kojoj je momčad drugoligaša Varaždina pobijedila trećeligaša Varteks rezultatom 2:1.

Sve važno po susret dogodilo se u prvom poluvremenu, kada su golove za Varaždin postigli Igor Prahić u 26. i Karlo Težak u 35. minuti, a strijelac za Varteks bio je Tihomir Šoštarić u 40. minui nadmetanja.

Kao što je i najavio trener Varaždina Mario Kovačević na današnjem je susretu dao priliku igračima koji su u dosadašnjem dijelu sezone imali manju minutažu. Varteksov trener Želimir Orehovec odlučio se na pojačanu obranu u kojoj je često i svih 11 igrača bilo iza lopte, a svoju su priliku čekali iz kontranapada. 

U 9. minuti Kolarić je pokušao po zemlji ali je lopta odbijena od bloka Varteksa otišla u korner. U 15. minuri nakon ubačaja Samboleca s desne strane pred golom Varteksa bio je Sačer koji je pucao glavom ali je lopta završila pored desne vratnice gola Posavca u gol autu.

U 18. minuti po desnoj strani napada Varteksa sjurio se Borna Radić poslao loptu pred gol Varaždina gdje je obrana drugoligaša uspjela rasčistiti potencijalnu prijetnju po svoj gol.

U 28. minuti Varaždin je došao u vodstvo. Vuk je s desne strane loptu poslao pred gol Varteksa gdje je lopta prošla kroz šumu nogu na prvoj vratnici i došla do Prahića, koji ju je neometano iz neposredne blizine poslao u mrežu vatara Posavca.

U 30. minuti Karlo Težak je iz slobodnog udarca s oko 30 metara lijevo iskosa pucao prema desnoj strani gola Varteksa, no vratar Posavec obranio je njegov udarac. U 33. minuti brza akcija Varaždinaca u kojoj je Novoselec izbio loptu u polje s gol linije, a na suprotnoj strani Šoštarić je pucao s oko 18 metara desno iskosa preko grede gola Varaždina.

Varaždin je povisio vodstvo u 35. minuti, a strijelac je nakon solo akcije bio Karlo Težak, koji je sa 16 metara pogodio desnu stranu gola Posavca.  U 39. minuti Vuk je pogodio desnu vratnicu gola već svladanog Posavca.

Varteks je smanjio u 39. minuti, a strijelac je bio Tihomir Šoštarić koji je nakon izmjene lopte s Nježićem s desetak metara po zemlji pogodio mrežu Gavranovića.

U 43. minuti glavni sudac Nikola Jelić prekinuo je susret nakon uvredljivog skandiranja od strana navijača Varteksa. Nakon kraćeg prekida utakmica je nastavljena, a na odmor se otišlo s prednošću Varaždina.

Iz prilikama siromašnog drugog poluvremena, treba izdvojiti tek 59. minutu, kada se u mrtvoj prilici, sam pred golmanom Varteksa, našao Erić, ali je vratar Posavec zaustavio njegov udarac. Uzvratna će se utakmica polufinala Kupa ŽNS-a igrati 2. svibnja na stadionu Slobode.