Kapetan Varaždina Dario Jertec bio je asistent kod drugog gola domaćeg sastava Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin pobjedom nad Solinom došao na bod do lidera Šibenika

| 6.4.2019. u 18:09h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Nogometaši Varaždina danas su teško, ali zasluženo pobijedili momčad Solina 2:1, golovima Leona Benka i Maria Brlečića i došli na samo bod zaostatka od lidera prvenstva, momčadi Šibenika. bila je to druga uzastopna domaća utakmica varaždinske momčadi u kojoj su, kao i prije tjedan dana, za pobjedu strepili do posljednjeg trenutka nadmetanja.

Nakon jučerašnjeg neriješenog ishoda utakmice u Sesvetama gdje su istoimeni domaćin i lider Šibenik odigrali susret bez golova, momčad Varaždina današnju je utakmicu dočekala svjesna da ih pobjeda nad Solinom dovodi na bod razlike do Šibenika. I publika je prepoznala važnost susreta, tako da ih se na tribinama stadiona Varteksa okupilo oko 2 tisuće.

Teško je da su gledatelji i trener domaćeg sastava Branko Karačić mogli biti zadovoljni viđenim nakon prvih 45 minuta. Iz tog dijela vrijedno je spomena samo vodeći gol Leona Benka u 35. minuti i izjednačenje gostiju dvije minute nakon toga. U 5. minuti zabilježen je udarac Črnka s oko 18 metara koji je završio iznad grede gola Solina. U 9. minuti nakon ubačaja s desne strane najviši u skoku pred golom Nevestića bio je Antonio Pavlinović, koji je loptu glavom, a srežom po domaći sastav, poslao zamalo pored lijeve vratnice gola Varaždina.

Varaždin je došao u vodstvo u 35. minuti. Na oko 25 metara od gola Benko je primio loptu od Babića i onda se neometan odlučio na udarac po zemlji koji je bio precizan i iznenadio vratara gostiju Ivana Jelića. Lopta je odsjela u lijevom donjem kutu gola gostiju za vodstvo od 1:0. Još se nije ni stišalo oduševljene domaće publike zbog vodstva i gola Leona Benka, a gosti su izjednačili. Gužvu pred golom Nevistića najbolje je iskoristio Vlatko Šimunec koji je iz neposredne blizine ugurao loptu u mrežu. Šimunec se u proslavi okrenuo prema zapadnoj tribini i domaćim navijačima i nesportskim ponašanjem isprovocirao domaću publiku, zbog čega je zaradio opomenu.

U završnici prvog dijela loptu u mrežu pred golom Solina nisu uspjeli ugurati Ćelić i Stolnik, pa se na odmor otišlo s 1:1. u 60. minuti Josip Bauk je u posljednji trenutak skinuo loptu s noge Glavici koji je bio u lijevoj strani kaznenog prostora.

Varaždin je došao u novo vodstvo u 61. minuti. S lijeve he strane u kazneni prostor Solina loptu ubacio kapetan Dario Jertec a na desetak metara od gola najviši je u skoku bio Mario Brlečić koji je loptu snažnim udarcem glavom poslao u mrežu nemoćnog vratara Jelića za novu erupciju oduševljenja s tribina stadiona. Brlečić je ušao u igru u 53. minuti umjesto Maks Juraj Ćelića. U 69. minuti nakon ubačaja Jerteca s lijeve strane lopta je u kaznenom prostoru Solina došla do Benka koji se oslobodio čuvara i pogodio gredu gola gostiju.

U 71. minuti lijepa akcija Varaždinaca, koja je završila centaršutom Brlečića prema Glavici, a ovaj iz neposredne blizine, kada su već svi očekivali siguran gol, nije uspio glavom zatresti mrežu Solina. U 87. minuti nakon kornera gostiju s desne strane glavom je iz blizine pucao Mateo Tomić, ali je vratar Varaždina Ivan Nevistić sjajno obranio njegov pokušaj skrenuvši loptu u korner. u 90. minuti sjajna lopta Fućaka za Benka u lijevoj strani kaznenog prostora, gdje je bio sam ali nije uspio pogoditi okvir gola,