Razlika u kvaliteti odlučila je pobjednika Foto: Dražen Novosel

FOTO: Varaždin pobijedio Nedeljanec u prvom finalnom susretu Kupa ŽNS-a

| 14.6.2017. u 19:44h | Objavljeno u Sport

U prvoj finalnoj utakmici Kupa ŽNS-a danas je u Nedeljancu momad Varaždina očekivano pobijedila domaćina, sastav Nedeljanca rezultatom 2:0, golovima Karla Šimeka iz kaznenog udarca i Ivana Antoleka. Susret je odigran pred oko 500 gledatelja, a uoči susreta na prigodnoj svečanost predsjednik NK Nedeljanec Kruno Bistrović uručio je kapetani Varaždina Nikoli Šafariću umjetničku sliku, kao poklon klubu za ostvareni plasman u Drugu HNL.

Sve bitno po rezultat dogodilo se u prvom poluvremenu. Varaždin je došao u vodstvo u 14. minuti susreta kada je iz kaznenog udarca siguran s bijele točke bio kapetan Varaždina na ovom susretu Karlo Šimek, s obzirom da Šafarić, zbog ozljede nje zaigrao. Kaznenom udarcu prethodila je akcija Varaždinaca po desnoj strani, a u kaznom prostoru srušen je Šimek i sudac Zebec je, unatoč protestima domaćin igrača i navijača, pokazao na bijelu točku.

U 18. minuti u dobroj se prilici našao Dominik Bistrović, koji je sa 16 metara pokušao prebaciti istrčalog Gavranovića, ali u lob udarcu nije bilo preciznosti. U 34. minuti povratnu loptu u kazneni prostor s desne strane, a desetak metara od gola dočekao je Dubravko Kišić, ali je pucao snažno i preko gola.

U 38. minuti akcija Varaždina pred golom domaćina Antolek je odigrao za Kresingera, kojemu je u susret izašao vratar Nedeljanca, te obranio udarac napadača Varaždinaca. Gosti su došli u vodstvo od 2:0 u 41. minuti susreta, nakon akcije po lijevoj strani a strijelac je bio Ivan Antolek. U 60. minuti utakmice, s oko 20 metara desno iskosa, iz slobodnog udarca snažno je u desni donji kut gola Gavranovića pucao Marko Kovačić, ali je vratar Gavranović zaustavio njegovu loptu.

U 68. mNUTI Levatić je prošao po desnoj strani i s ruba kaznenog prostora pucao, ali je lopta prošla pored gola gostiju. U 79. minuti u dvije se izgledne prilike našao domagoj Drožđek, ali mreža domaćina nije se zatresla.

Druga je finalna utamica Kupa na rasporedu u subotu od 20 sati na stadionu Varteksa

Označeno u