FOTO:Varaždin pobijedio Kustošiju i došao na 3 boda do Šibenika

| 30.3.2019. u 17:02h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U susretu 18. kola Druge HNL momčad Varaždina je danas na stadionu Varteksa pred oko 1 300 gledatelja pobijedila sastav Kustošije 2:1, golovima Benka i Senića i tako se približila na tri boda do vodećeg sastava lige, momčadi Šibenika,koji je danas odigrao neriješeno u Solinu.

U 3. minuti brza akcija Kustošije po lijevoj strani, Karlo Darojković ušao je u kazneni prostor i snažnim udarcem pogodio gredu već svladanog Nevistića. Lopta se od grede odbila u šesnaesterac, nakon čega ju je vratar Varaždinaca uhvatio.

U 8. minuti akcija Varaždina po lijevoj strani u kojoj je Yokoyama pobjegao kapetanu Cmrečnjaku i pao u kaznom prostoru. Sudac Josip Lučić iz Vinkovaca prvo je pokazao na bijelu točku, ali se vrlo brzo predomislio i pokazao da je ipak slobodni udarac za domaćina, na 17 metara lijevo iskosa od gola Kustošije, dok je kapetan Cmrečnjak dobio žuti karton. Iz slobodnog udarca pucao je Leon Benko ali je lopta otišla iznad grede gola Kustošije.

Gosti su došli u vodstvo u 13. minuti susreta. Kustošija je imala slobodan udarac na 30 metara desno iskosa od gola Varaždina, a izvođač je bio Ivan Al Tharwan koji je snažnim i preciznim udarcem, pravim euro golom, pogodio desni gornji kut nemoćnog vratara Nevistića.

Varaždin je došao do izjednačenja u 19. minuti, a strijelac je bio najbolji topnik lige Leon Benko. S lijeve je strane u kazneni prostor Kustošije loptu ubacio Miličević, pucao je Črnko, ali u blok gostujućih obrambenih igrača, od kojih se lopta odbila do Benka, a on ju je škaricama poslao u desni donji kut nemoćnog Radelića  za poravnanje na 1:1.

Nakon toga igra se malo umirila, a u 40. minuti Varaždin je došao do vodstva. Poslije ubačaja s lijeve strane Jerteca lopta je došla do Stolnika koji ju je glavom spustio na šest metara od gola za Senića, a ovaj ju je iz blizine po zemlji pospremio u mrežu Kustošije.

Trener gostiju Ante Ivanda napravio je dvije izmjene u momčadi na početku drugog dijela, dok je trener Varaždina Branko Karačić nastavio susret sa sastavom koji je i započeo utakmicu. U 51. minuti udarac sa 17 metara iskušao je Črnko, ali točno u vratara Radelića. U 60. minuti s desne je strane u kazneni prostor gostiju loptu ubacio Črnko, ali prebrzo za Benka.

U 63. minuti prva izmjena kod domaćina, umjesto Črnka u igru je ušao Glavica. U 66. minuti Al Tharwan glavom je pucao u desni donji kut Nevistića, a vratar Varaždinaca krajnim je naporom skrenuo loptu u korner i spriječio moguće izjednačenje. U 71. minuti druga izmjena kod Varaždina, teren je napustio ispraćen pljeskom publike, Yokoyama, a u igru je ušao Vuk.

Nakon toga do kraja utakmice više nije bilo prilika i završilo je pobjedom Varaždina, koji je uspješno apsolivirao prvi od dva domaća susreta u nizu.

Galerija slika