Varaždin je bio bolji,ali je odlučio prvi susret u Puli Foto: Krešimir Đurić, Martin Novosel

FOTO: Varaždin pobijedio Istru 1961 u uzvratu, ali ipak nije ostvario plasman u Prvu HNL

| 2.6.2018. u 20:37h | Objavljeno u Sport

Nakon 2012. godine Varaždin ipak nije dobio prvoligaša. U večerašnjem uzvratnom susretu kvalifikacija za popunu Prve HNL momčad Varaždina na stadionu Varteksa pobijedila sastav Istre 1961 rezultatom 1:0, ali to nije bio dovoljno da se anulira prednost pulskog prvoligaša iz prvog kvalifikacijskog susreta, kada su slavili s 3:1.

Varaždin je u dvije odigrane utakmice bio bolji od Istre 1961 u tri poluvremena, ali je presudilo to jedno i to drugo poluvrijeme pulske utakmice, u kojem je momčad Istre 1961 postigla 3 gola, pa je Varaždin na kraju ostao kratak za jedan gol. U prvenstvu je momčad Maria Kovačevića izgubila izravan plasman u Prvu HNL samo za jedan bod.

Pred oko 8 153 gledatelja momčad Varaždina od prve je minute krenula prema golu Istre 1961 kojeg je čuvao Marijan Ćorić, dok je prvi vratar iz prvog susreta Vanja Iveša bio na klupi, zbog bolova u leđima dva sata prije susreta. Pokazalo se da je Ćorić bio prvo ime uzvratnog susreta i da njemu Puljani mogu zahvaliti što će i slijedeće sezone biti sudionici Prve HNL.

U sastavu gostiju nije bilo ni ozlijeđenog Čuljka, te požutjelog Matasa i Maksimovića. U momčadi Varaždina u odnosu na prvu utakmicu u Puli nije bilo Jevtovskog i Kulenovića. U 10. minuti skočila je klupa domaćina i igrači na terenu tražeći kazneni udarac nakon što je Sačera u svom šesnaestrecu srušio vratar Ćorić, ali s obzirom da ni jedan od njih nije kontrolirao loptu sudac je procijenio da start gostujućeg vratara nije za kazneni udarac.

U 16. minuti lopta je u ruku u skoku pogodila igrača istre 1961 Ivana Zgrablića, ali pomoćni ni glavni sudac nisu se oglasili. I u 24. minuti lopta je nakon kornera pogodila u kaznenom prostoru gostiju nekog u ruku, ali sudac nije pokazao na bijelu točku.

U 25. minuti slobodan je udarac bio za Varaždin s oko 20 metara lijevo iskosa, loptu je uzeo Drožđek, ali ju je poslao iznad grede gola Čorića. U 35. minitu Drožđek nakon solo akcije poslao loptu preko gola Istre 1961.

U 37. minuti požutio je Zgrablić zbog prekršaja nad Sačerom na 18 metara od gola, a iz slobodnog udarca Jertec je pogodio jednog od igrača pred golom gostiju. U 41. minuti nakon kornera s desne strane Sačer je loptu glavom prenio na drugu stranu gdje je pred golom u skoku bio Senić,ali nije uspio zahvatiti loptu.

U 46. minuti Bamidele je nakon prodora po desnoj srani zatresao vanjski dio mreže i zaradio korner iz kojeg je Drožđek loptu glavom poslao pored gola. U 50. minuti udarac je s oko 25 metara okušao Jertec, ali točno u vratara Ćorića.

U 54. minuti s oko 20 metara lijevo iskosa pucao je Drožđek, ali točno u vratara gostiju. Varaždin je poveo u 55. minuti, a strijelac je bio najbolji strijelac Druge HNL Domagoj Drožđek. Uslijedila je brza kontra domaćina, koju je povukao Golubar, koji je u desnoj strani napada Varaždinaca proigrao za Drožđeka, a prvi strijelac momčadi bez poteškoća zatresao je mrežu gostiju za veliko slavlje na tribinama.

U 62. minuti sjajan udarac Jerteca na dodavanje drožđeka, ali je vratar Ćorić obranio udarac. U 63. minuti kontranapad Istre 1961 i mrtva prilika Ottochiana, koji je loptu iz sjajne situacije srećom po domaćina poslao pored gola.

U 65. minuti Istra 1961 je ostala s igračem manje na terenu, je je drugi žuti, automatski crveni karton, dobio Ivan Zgrablić. Iz slobodnog udarca pucao je Drožđek, ali je vratar Ćorić sjajno obranio njegovu loptu. U svom drugom izlasku pred gol domaćina Escobar je u 79. minuti pucao glavom na ubaćaj Rocea, ali je vratar Nevistić sjajno obranio njegov udarac i loptu skrenuo u korner.

Pokušavao je Varaždin do kraja susreta postići gol,ali u tome nisu uspjeli. Publika je na kraju pljeskom u svlačionicu ispratila momčad Varaždina.

 vi20.jpg

vi4__r.jpg

vi19.jpgvi18.jpg

vi17.jpg

vi11__r.jpg

vi3__r.jpg

vi2__r.jpg

vi5__r.jpg

vi13__r.jpg

vi1__r.jpg

vi_9_r.jpg

vi_15.jpg

vi12__r.jpg

vi16.jpg

vi7__r.jpg

 

vi8__r.jpg