Leon Benko večeras je protiv Međimirja bio strijelac čak dva pogotka Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin i drugi put ove sezone bolji od Međimurja

| 4.5.2019. u 20:49h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina su i drugi put ove sezone u lokalnom derbiju pobijedili momčad Međimurja rezultatom 4:0, s dva gola Leona Benka u 16. i 64 minute, Kristiana Fućaka u 35. minuti i Daria Jerteca u 90. minuti, a s ova nova tri boda varaždinski će sastav provesti na prvom mjestu tablice Druge HNL, barem do sutrašnjeg gostovanja Šibenika kod druge momčadi Hajduka

Utakmicu koja je odigrana pod refletorima, prva ovog proljeća, na stadion Varteks došlo je pogledati oko 2 tisuće gledatelja. Varaždin je utakmicu odigrao bez petorice kartoniranih igrača, a gosti bez trojice. U 9. minuti prva prilika na susretu i to pred golom Varaždina. Po lijevoj se strani sjurio u kazneni prostor Ivan Ikić i pucao ali je lopta otišla pored lijeve vratnice gola Nevistića, koji je bio u toj strani gola.

Varaždin je došao u vodstvo u 16. minuti, iz prve opasne akcije koja je išla prema golu gostiju iz Čakovca. Na dvadesetak metara od gola Međimurja, po lijevoj strani napada domaćina, dupli pas su izmjenili Miličević i Brlečić, Miličević je po lijevoj strani ušao u kazneni prostor i loptu zavrnuo prema sredini gdje ju je pred golom prihvatio Leon Benko i iz neposredne blizine poslao u mrežu nemoćnog Galošija.

U 25.minuti nakon oduzete lopte igračima Međimurja, kapetan Varaždina Dario Jertec pokušao je udarcem po zemlji s oko 25 metara ugroziti gol gostiju,ali lopta je upućena točno po sredini gola gdje je bio postavljen vratar Galoši, koji je loptu uhvatio u naručje. U 34. minutu Međimurje je moglo izjednačiti. Vinko Pušić je ubacio loptu s lijeve strane u desnu stranu kaznenog prostora, pred golom je na loptu uklizao Munivrana i poslao je po zemlji prema golu, ali je vratar Nevistić loptu obranio rukom gotovo na samoj gol liniji i to u trenutku kada je većina na stadionu već vidjela loptu u mreži. Odbijenu loptu od Nevistića jedan od igrača Međimurja snažnim je udarcem poslao zamalo iznad grede gola Varaždina, pogodivši pri tome držaća mreže.

Kako je to obično u nogometu kada ne postigneš onda primiš gol to se i dogodilo Međimurju u 36. minuti. Pred golom Međimurja Vuk je s desne strane ubacio loptu kod lijeve vratnice gola Galošija gdje je loptu glavom dočekao Fućak i postigao svoj prvijenac u dresu Varaždina za vodstvo Varaždina 2:0.

U nastavak utakmice treneri su ušli sa sastavima koji su počeli susret, a prvu opasnost zabilježili smo u 54. minuti, kada je Babić nakon kornera Jerteca s lijeve strane prihbvatio loptu na oko 18 metara od gola Međimurja, oslobodio se dvijice gostujućih igrača i pucao snažno, ali preko grede gola Galošija. u 59. minuti i prva izmjena a na nju se odlučio domaći trener Branko Karačić,koji je na teren umjesto Maria Brlečića poslao Karla Težaka, a u 60. minuti mijenjao je i trener Matija Kristić,pri čemu je teren napustio Jan Marcijuš a ušao Nino Patafta.

U 64. minuti Varaždin je došao i do trećeg gola a strijelac je bio Leon Benko na dodavanje Karla Težaka, koji je pet minuta ranije zaminjenio Brlečića. Golu je prethodila akcija po desnoj strani napada Varaždina gdje su loptu izmjenjivali Vuk i Težak, koji je po desnoj strani ušao u kazneni prostor i pred golom poslužio najboljeg strijelca lige Leona Benka koji je rutinirano zatresao mrežu Galošija.

U 82. i 84. minuti prijetio je Munivrana, ali je kod prve situacije, kada je zatresao mrežu, igrač Međimurja bio u zaleđu, dok je drugi udarac vratar Nevistić obranio. U 90.minuti sjajna akcija Varaždina koju je pokrenuo Jertec a težak je s desne strane ubacio po zemlji pred gol gostiju gdje je malo na loptu zakasnio Benko. Minutu kasnije kapetan Varaždina Dario Jertec je zatresao mrežu za konačnih 4:0 i najveću pobjedu ove sezone.

Varaždin je večerašnjom pobjedom ostao u utrci za izravan plasman u Prvu HNL sljedeće sezone, dok Međimurje u preostala tri kola ima teške brige oko ostanka u drugoligaškom društvu.