Varaždin je teško, ali zasluženo došao do pobjede nad Dugopoljem Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Varaždin golom Benka svladao Dugopolje i došao na 3 boda do lidera

| 16.3.2019. u 17:04h | Objavljeno u Sport

Nakon jučerašnjeg neriješenog ishoda u Čakovcu, gdje su Međimurje i lider Šibenik odigrali susret bez golova, momčad Varaždina je današnjom pobjedom mogla doći vodećem Šibeniku na tri boda zaostatka. Nakon utakmice, u kojoj je Varaždin teško, ali zasluženo pobijedio Dugopolje 1:0, golom Leona Benka u 80. minuti nadmetanja varaždinski se sastav i primaknuo lideru na tri boda.

U prvih 45 minuta gledatelji, njih oko 1 500, nisu gledali pretjerano lijepi nogomet. Varaždin je imao više loptu u svom posjedu, a prilike koje je imao domaćin bili su udarci glavom, no mreža Dugopolja nije se zatresla.

U 10. minuti nakon loše intervencije domaće obrane, s desne je strane u kazneni prostor Varaždinaca loptu ubacio Ivan Rodič ali je lopta bila prebrza za Tomislava Dadića, tako da nije bilo opasnosti po gol Nevistića.

U 19. minuti Benko je loptu glavom , a nakon ubačaja s desne strane Jerteca iz kornera, loptu poslao preko gola. U 23. minuti Brlečić je pucao glavom nakon ubačaja Fućaka ali je lopta otišla iznad grede.

U 37. minuti Senić je bio pred golom nakon ubačaja Miličevića s lijeve strane ali je s nekoliko metara loptu poslao pored gola. Dojam je da bi možda bilo bolje da je Senić propustio loptu za Čeliča koji mu je bio iza ledja i u boljoj poziciji.

U 43. minuti nakon ubačaja Jerteca iz slobodnog udarca Čelić je pucao glavom ali iznad grede gola Dugopolja. Treneri su u drugi dio poslali momčadi koje su počele današnji susret.

U drugom dijelu puno bolja igra Varaždina, koji je pritiskao na gol Dugopolja ne bi li postigao toliko željeni i potrebni pogodak, a veliku priliku imao je domaćin u 57. minuti nakon kornera Jerteca s lijeve strane lopta je pred golom došla do Brlečića koje je loptu na gol liniji obranio vratar Čubič a odbijenu loptu prema golu poslao je Senić no ni nakon tog udarca nije se zatresla mreža Dugopolja.

U 66. minuti u gužvi pred golom Dugopolja najbolje se snašao Fućak pucao snažno ali je lopta zaustavljena u šumi nogu pred golom gostiju. Varaždin je došao u zasluženo vodstvo u 80. minuti. Iz slobodnog udarca s oko 25 metara desno iskosa, kojeg je izveo Jertec, lopta je u kaznenom prostoru gostiju došla do Benka koji je pucao glavom, ali je netko iz obrane gostiju odbio loptu, koja se ponovna vratila Benku, a najbolji topnik Varaždinaca ovaj je put nogom loptu poslao u lijevu stranu gola gostiju, za veliku radost na terenu ali i na tribinama stadiona Varteksa.