VARAŽDIN JE OPET PRVOLIGAŠ Foto: Krešimir Đurić

VARAŽDIN JE OPET PRVOLIGAŠ

| 22.5.2022. u 18:54h | Objavljeno u Sport

Kraj utakmice, VARAŽDIN JE NOVI PRVOLIGAŠ.

Gledatelji su na nogama i bodre momčad Varaždina. Dugopolja pokušava izjednačiti.

Četiri minute sudačke nadoknade vremena.

U 90. minuti opomenut je Posavec,

U 89. minuti sjajna akcija Varaždina koju je po lijevoj stranbi pokrenuo Lusavec, odigrao za Brodića, ovaj produžio u srce kaznenenog prostiora za Hereru no njegov udarac je u bloku.

U 87. minuti Brnić je pucao s oko 18 metara u blok igrača Varaždina.

U 85. minuti u igru je kod gostiju upao Ivan Bosnačić.

U 84. minuti ubačaj po zemlji pred gol Varaždina s lijeve strane, Sentić je pred golom poklopio loptu.

U 82. minuti s oko 17 metara desno iskosa pucao je Kolarić, loptu je golmna izbacio u korner s desne strane. Korner je izveo Postonjski, nema opasnosti po gol.

U 75. minuti izmjena kod gostijum izašao je Bašić, a ušao Čengić.

U 74. minuti korner za Varaždin s desne strane. Kod lopte dolazi Postonjski. Nema opasnosti po gol gostiju.

U 72. minuti opomenut je Karlo Lusavec.

U 70. minuti Brodić je s lijeve strane prošao i odigrao loptu u kazneni prostor za Posavca, koji je pucao ali točno po sredini gola u ruke golmana Silića.

U 68. minuti umjesto ozljeđenog Urate u igru je ušao Mekić. Urata strijelac vodećeg gola i krivac za primljeni gol ovacijama je ispraćen s terena.

U 66. minuti Dugopolje je smanjilo na 2:1, greškom Urate pred golom Sentića, gdje je Urata promašio loptu, ona je stigla do Čubelića, kojem nije bilo teško zatresti mreži nemoćnog Sentića.

U 64. minuti opomenut je Nikola Pervan. Iz slobodnog udarca Postonjski je ubacio s desne strane pred gol na glavu Senića, ali je njegov udarac glavom otišao preko gola.

U 62. minuti udarac Herrere s oko 17 metara, lopta odlazi u korner. Nema opasnosti po gol gostiju.

Igru je zbog ozljede ispraćen ovacijama napustio Tonio Teklić. Umjesto njega u 62. minuti ušao je Domjanić.

U 58. minuti tri izmjene kod Dugopolja, ušli su Kovačević, Karabatić i Javorčić.

GOOOL U 55. minuti Varaždin je došao u vodstvo od 2:0. Ubačaj iz kornera s desne strane izveo je Postonjski, lopta je u kaznenom prostoru došla do Brodića, koji ju je uspio pospremiti u mrežu Silića.

U 54. minuti na dodavanje Teklića u fgol šansu u kaznenom prostoru našao se Brodić, ali je bio neprecizan.

U 53. minuti izmjena kod Varaždina, umjesto Balcara ušao je Herrera.

U 51. minuti korner za Dugopolje s lijeve strane, Sentić odbio loptu izvan kaznenog prostora.

U 50. minuti ubačaj lopte s desne strane u kazneni prostor Varaždina, sreća da Brnić nije uspio pred golom iskontrolirati loptu.

Već u 52 sekundi nastavka Brodić se našao sjajnoj prilici pred golmanom Silićem, ali je njegov udarac vratar Dugopolja zaustavio.

Počelo je drugo poluvrijeme.

U isčekivanju smo početku drugog poluvremena, svi igrači Varaždina koji su počeli susret vratili su se na travnjak. Isto je i s igračima Dugopolja. U drugom dijelu gol Varaždina je kod južne tribine.

Kraj prvih 45 minuta, na odmor se odlazi vodstvom Varaždina 1:0, euro golom Urate u 15. minuti, U prvom dijelu Varaždin je imao 7 udaraca prema golu 3 u okviru gola, a gosti 3 udarca od kojih je 1 bio u okvir gola. Posjed lopte bio je 57:43 posto u korist domaćina.

Igrat će se još minuta sudačke nadoknade vremena.

U 44. minuti sjajna kontra Varaždina, Teklić je iz dijela terena Varaždina prebacio loptu u napad za Kolariča, koji se s oko 25 metara odlučio lobati istrčalog golmana, ali je promašio.

Utakmicus tribina Gradskog stadiona u Varaždinu prati 5 383 gledatelja.

U 42. minuti Postonjski je s desne strane napada pred golom gostiju, u kaznenom prostoru odigrao za Posavca, koji se oslobodio igrača i pucao po zemlji, ali pored gola.

U 38. minuti drugi korner za Varaždin, ovaj put s lijeve strane. Postonjski je iz kornera gađao gol, ali je vratar Silić uhvatio njegovu loptu.

U 36. minuti opomenut je Ivan Čubelić, zbog prekršaja nad Lusavcem na sredini terena Dugopolja.

U 33. minjuti slobodan udarac za Postonjskog s oko 18 metara lijevo iskosa, nakon što je srušen Posavec, Slobodan udarac izveo je Postonjski, loptu je poslao preko gola.

U 32. minuti nakon sjajnog proigravanja Teklića vanjskim dijelom kopačke lopta je došla do Brodića koji je ušao u kazneni prostor Dugopolja po lijevoj strani i pucao, ali mu je golman obranio, a odbijenu loptu Posavec je poslao po zemlji u obrambenog igrača gostiju,.

U 28. minuti ponovno bijeg gostiju po lijevoj strani i ubačaj u kazneni prostor, Senić ispred jednog igrača gostiju loptu skreće u korner s desne strane. Nakon kornera Balić je pucao glavom zamalo pored desne vratnice Sentića.

U 26. minuti opasan napad Dugopolja s lijeve strane, ubačaj pred gol linuju Varaždinu, Sentić je odbio loptu.

U 23. minuti opasno je bilo pred golom Sentića. Nakon kornera s desne strane lopta je došla do Rodića koji je iz blizine pucao glavom, ali je vratar Varaždina pred golom linijom uhvatio loptu.

GOOOOL U 15. minuti Urata je sjajnim udarcem s oko 25 metara pogodio desnu stranu gola nemoćnog Silića za erupciju oduševljena na Gradskom stadionu. Akciju je započeo Kolarić koji je klizećim startom uzeo loptu jednom obrambenom igraču Dugopolja, lopta je na sredini terena Dugopolja došla do Urate, koji ju je malo povukao prema golu i onda snažnim udarcem poslao u sami kut gola Dugopolja.

U tijeku je 14. minuta, mreže i dalje miruju, Dugopolje kada se brani, sa 10 igrača stiji iza lopte.

U 8. minuti iz kornera je ubacio Postonjski, netko je od Varaždinaca pucao,čini se Karabatić, ali je lopta otišla zamalo pored gola izvan granica igrališta.

U 8. minuti sjajna lopta Posavca za Brodića pred gol gostiju, no njegov udarac golman skreće u korner.

U 5. minuti prvi udarac prema golu, nakon greške domaće obrane uputio je s 18 metara igrač Dugopolja Petar Mikulić, ali je lopta otišla visoko preko gola.

Sudac je Marin Vidulin iz Kanfanara, a pomažu mu Dino Knez iz Osijeka i Iavn Janić iz Iloka.

Dugopolje je u bijelim dresovima počelo sa slijedećih 11: Silić, Kurtović, Brnić, Crnički, Čubelić, Mikulić, Rodić, Jenjić, Balić, Bašić i Pervan.

Varaždin je u plavim dresovima, a na golu je Sentić, dok su u polju Brodić, Karabatić, Postonjski, Teklić, Posavec, Lusavec, Kolarić, Belcar, Urata i Senić. Na klupi su Zelenika, Bagadur, Herrera, Vugrinec, Jagić, Mekić, Topić, Škaričić, Domjanić.

Trener Varaždina Mario Kovačević odlučio se za jedanaestoricu koja je počela susret u prošlom kolu u Sesvetama.

Nakon jučerašnje očekivane pobjede Rudeša nad Sesvetama 3:0, Varaždin ima bod prednosti u odnosu na Rudeš, a momčad Maria Kovačevića današnjom pobjedom može riješiti pitanje prvaka i plasmana u Prvu HNL kolo prije kraja prvenstva.

Zapadna tribina je raspordana a solidno je ispunjena i istočna tribina.

Na Gradskom stadionu u Varaždinu po sunčanom i toplom vremenu, uz temperaturu zraka od 24 celzijeva stupnja, u 17 sati i 2  minute počelo je nadmetanje 29., pretposljednjeg kola Druge HNL između Varaždina i Dugopolja.