Polet iz Tuhovca Foto: Grad Varaždinske Toplice

FOTO: Utakmicom protiv Dinama, monografijom i koncertom Gazda obilježili 50 godina Poleta (T)

| 18.7.2018. u 08:31h | Objavljeno u Sport

Bogatim dvodnevnim programom Športski nogometni klub Polet iz Tuhovca proslavio je 50 godina uspješnog djelovanja. Osnovan 26. lipnja 1968. godine, Polet se u polustoljetnoj povijesti može pohvaliti brojnim vrijednim rezultatima, među kojima se posebno ističu naslovi prvaka u općinskim i županijskim ligama. Posljednja takva titula u klupske je vitrine sletjela u sezoni 2016./17., a klub se danas natječe u Prvoj županijskoj nogometnoj ligi Varaždin.

A kako bi se ova velika i vrijedna obljetnica obilježila na prigodan način, čelništvo kluba uistinu se potrudilo. Tako je u subotu na tuhovečkom nogometnom igralištu u prijateljskoj utakmici gostovala momčad zagrebačkog Dinama. Iako su im se Poletovi igrači dostojno suprotstavili, zagrebački Modri slavili su rezultatom 5:2. Za Polet su strijelci bili Darko Knapić i Mario Horvat.

- Pedeset godina uspješno smo se borili s brojnim izazovima, a posljednjih godina bilježimo najsjajnije rezultate Kluba. Poneseni tim činjenicama krenuli smo planirati ovu proslavu. No, ni u najluđim snovima nismo mogli sanjati da će nam hrvatska nogometna reprezentacija pokloniti ovakve doživljaje. Jer, koji još klub u Hrvatskoj ove godine slavi ovako lijepu obljetnicu i u programu svoje proslave gleda utakmicu finala Svjetskoga prvenstva u kojem nastupa hrvatska reprezentacija? Iako smo negodovali zbog ovog termina jer nam je nedostajalo nekoliko dana za ukrasimo svoj stadion do savršenstva, moramo zahvaliti Gradskom ogometnom klubu Dinamu na inzistiranju ovog datuma. Upravo zbog Dinama naša je proslava jedinstvena u povijesti nogometa – zadovoljan je bio Marko Sopić, predsjednik ŠNKPoleta.

Uz igralište Poleta bio je postavljen veliki šator u kojem su Tuhovčani i njihovi brojni gosti uzpjesmu, ples i puno dobre zabave proslavili 50. godišnjicu svoga Kluba. Okrugla obljetnica bila je prigoda i za izdavanje prigodne monografije. Bogato opremljeno izdanje na gotovo stotinu stranica prati sve najvažnije događaje u klupskoj povijesti.

- Brojni su upravo u Poletu napravili svoje prve nogometne korake, naučili o važnosti aktivnog bavljenja sportom, ali i izgradili sebe kao mlade osobe spremne na suočavanje s brojnim životnim izazovima. Nogometni klub Polet središte je sportskog i društvenog života Tuhovca. Njegovih prvih 50 godina ne treba se promatrati samo kroz sferu sportskih rezultata i uspjeha. Svojim aktivnim društvenim angažmanom Klub je pokrenuo i omogućio brojne hvalevrijedne inicijative, bio je točka okupljanja i druženja brojnih mještana, a njegovi članovi su nebrojeno puta dokazali kako baš niti jedna prepreka nije nepremostiva – istaknula je na proslavi Dragica Ratković, gradonačelnica Varaždinskih Toplica.

- Grad Varaždinske Toplice uvijek je bio potpora NK Poletu. Zajedničkim snagama uhvatili smo se u koštac s izazovima i baš uvijek pronašli odgovarajuće rješenje. Svjesni smo važnostisportskih, kulturnih, obrazovnih i svih drugih udruga koje djeluju na području Grada. Njihova brojnost i raznolikost naše je najveće bogatstvo - zaključila je Ratković.

U nedjelju je odigrano nekoliko prijateljskih utakmica. Poletovi pioniri odigrali su 1:1 protiv vršnjaka Dinama iz Vrbanovca. Juniori su s 4:2 bili bolji od Novakovca, dok su tuhovečki veterani upisali 5:2 pobjedu protiv svojih prijatelja iz Fažane. Vrhunac nedjeljnog programa bilo je praćenje finala Svjetskoga prvenstva iz Rusije. Pod šatorom uz veliki video zid okupilo se 400-tinjak dobro raspoloženih navijača. I iako u Hrvatsku ne dolazi pokal namijenjen svjetskom prvaku, dobra zabava nastavljena je do duboku u noć. Velike zasluge za sjajnu atmosferu idu popularnim Gazdama, koji su svojim dobro poznatim hitovima slavljeničku večer u Tuhovcu učinili nezaboravnom