Zajednička fotografija sudionika prijateljskog susreta odigranog na terenu Mladosti

FOTO: U V. Toplicama odigrana prijateljska utakmica sa sportskim prijateljima iz Novog Marofa

| 23.6.2020. u 13:27h | Objavljeno u Sport

U nedjelju je u Varaždinskim Toplicama odigrana zanimljiva nogometna utakmica, na prijateljski ogled igračima Mladosti došli su sportski prijatelji iz Novog Marofa.

Nakon što su nogometna natjecanja bila prekinuta i službeno završena zbog panedmije koronavirusa, igrači Mladosti i Novog Marofa dočekali su ispunjene uvjete za odigravanje prijateljske utakmice. Utakmica je organizirana zbog navijača i promocije kluba.

Nama su bitni navijači, ljudi iz Toplica. Naši navijači, Sumporsi, postoje od 1991. godine. Počeli su kao grupica srednjoškolaca, čiji su roditelji bili treneri u klubu. Mijenjale su se generacije i ovo je sada treći navijački val. Ljude smo privukli u posljednjih godinu dana, promoviramo klub. Želimo dobre odnose s lokalnim klubovima, a prvi izvan Toplica je Novi Marof, koji je uvijek bio jači klub. I oni su jedva dočekali poziv, nisu igrali do sada jer imaju tehničku obnovu svog igrališta – rekao je dopredsjednik topličke Mladosti Igor Gluhak.

Utakmica je na stadion Mladosti dovela i gradonačelnika Novog Marofa, Sinišu Jenkača, koji podržava razvoj sporta i nogometa u svom gradu, ali i u susjednim mjestima. I u Gradu Varaždinskim Toplicama prepoznat je potencijal NK Mladosti te se podržavaju napori članova kluba za ulazak u viši rang natjecanja. Gradonačelnica Dragica Ratković nedavno je pohvalila klub zbog ulaganja truda u uređenje stadiona te podržala aktivnosti na ostvarivanju uvjeta za igranje u višem rangu natjecanja.

Naš nogometni klub zaslužuje natjecati se na višem nivou, posebice na temelju truda koji Uprava ulaže, a i entuzijazma koji nogometaši pokazuju – rekla je tada gradonačelnica Ratković.

Mladost vrlo dobro surađuje i sa Županijskim nogometnim savezom Varaždin. Od 2018. klub je nositelj Nogometnog centra Varaždinske Toplice u kojem se djecu s područja grada kontinuirano i uspješno uči nogometnim tehnikama i razvoju vještina te u kojem stasaju nove generacije topličkih nogometaša. Trenutno broji 63 polaznika.

Imamo veliki kadar igrača i jedan od najvećih nogometnih centara. Do toga se nije došlo preko noći, već se radi o rezultatu dugogodišnjeg rada. Na temelju naših potencijala, posebice velikog broja djece koje okupljamo, zasigurno zaslužujemo ući u viši rang – rekao je predsjednik kluba Dubravko Vuk koji od sredine prošle godine svu pozitivnu klupsku energiju usmjerava na ispunjenje točno zacrtanog cilja – povratak topličkih igrača u redove Mladosti i ispunjenje uvjeta za ulazak kluba u više rangove natjecanja.

Dopredsjednik Gluhak dodaje da su do korone imali odličan rezultat s obzirom na igrački kadar.

Da nije bilo korone, borili bi se za vrh. Naš plan je jednostavan, korak po korak liga više kako stvaramo tehničke uvjete, s boljim igračima i boljim rezultatima. Imamo sreće da vlast u Toplicama s gradonačelnicom Dragicom Ratković ima jako dobar sluh za sav sport u gradu, a pogotovo za nogomet, jer smo mi najstarija sportska udruga u gradu, osnovana 1946. Bliži nam se 75. godišnjica igranja na ovom igralištu. Želimo napraviti pravi stadion s pratećim sportskim objektima – naglasio je Gluhak.

I na kraju zanimljivost s prijateljske utakmice Mladosti i Novog Marofa. Trener seniora Novog Marofa Krunoslav Turković je iz Remetinca, a 15 godina živi u Varaždinskim Toplicama. S druge, trener seniora Mladosti je Alen Vugrinec iz Kneginca, koji također 15 godina živi u Varaždinskim Toplicama. I upoznali su se na ovoj utakmici.