FOTO: U sjajnoj atmosferi varaždinske Arene PPD Zagreb izgubio od Kielcea Foto: Krešimir Đurić

FOTO: U sjajnoj atmosferi varaždinske Arene PPD Zagreb izgubio od Kielcea

| 16.11.2016. u 21:15h | Objavljeno u Sport

U susretu 7. kola EHF Velux lige prvaka večeras je u dvorani na Dravi, pred oko 4 i pol tisuće gledatelja, momčad PPD Zagreba izgubila od europkog i poljskog prvaka Vive Tauron Kielce rezultatom 26:23, poluvrijeme 12:11 za domaćina.

Gosti su bolje otvorili susret, koristivši tehničke pogreške PPD Zagreba u napadu i bili su u vodstvu od početka utakmice. Najveća prednost gostiju iznosila je tri gola razlike 5:2. No, PPD Zagreb je bio uporan i sustigao je poljskog prvaka, a izjednačili su rezultat na 7:7 u 18. minuti da bi u 19. minuti imali vodstvo od 8:7.

Ubrzo je prednost  bila tri gola 10:7, na strani hrvatskog prvaka. Na poluvrijeme se otišlo s golom prednosti za PPD Zagreb 12:11. U nastavku susreta gosti su vrlo brzo izjednačili na 12:12, a nakon toga stekli prednost, zahvaljujući obranama svog vratara Filipa Ivića i greškama igrača PPD Zagreba u napadu. Prednost je u jednom trentuku bila i ćetiri gola razlike, a na kraju je završilo pobjedom gostiju 26:23.

Kod PPD Zagreba najučinkovitiji su bili Zlatko Horvat  i Stipe Mandalinić sa šest golova, dok je vratar Ivan Stevanović imao 8 obrana. Kod gostiju Ilijevski je bio strijelac pet golova, a Bombač četiri gola, dok je Filip Ivić sakupio 11 obrana.

- Zaslužena pobjeda Kielcea. Kao da smo izgorili u želji za pobjedom, jer kvalitetnom zonom došli smo do dosta šansi, promašili smo šest - sedam čistih kontri i nakon toga bilo je teško za očekivati bolji rezultat. Treba prije svega čestitati Iviću na golu koji nam je stvarno poskidao puno zicera i pokazao vrhunsku formu. I nama je možda nedostajao još poneki bljesak od pojedinaca s vanjskih pozicija, nakon čega bi možda uspjeli do kraja ostati s Kielceom u pozitivi. Na žalost ziceri su nas koštali, a oSim toga lopte koje su se odbijale od našeg vratara odlazile su u ruke Poljaka. Želja je kod ekipe bila prisutna ali jednostavno nije išlo - komentirao je nakon susreta trener PPD Zagreba Silvio Ivandija.