Leon Benko bio je strijelac oba gola na današnjem susretu Foto: Dražen Novosel

FOTO: U posljednoj provjeri nogometaši Varaždina bolji od Drave

| 23.2.2019. u 16:48h | Objavljeno u Sport

Golovima Leona Benka u 80. minuti na dodavanje Kristiana Fućaka, te u 90., posljednjoj minuti nadmetanja, nogometaši Varaždina su danas na stadionu Varteksa po hladnom i vjetrovitom vremenu pobijedili slovenskog drugoligaša, momčad Drave iz Ptuja rezultatom 2:0.

U prvom poluvremenu najveće prilike imao je Varaždin i to preko Fućaka, koji je pucao zamalo iznad grede i preko Jerteca, koji je iz slobodnog udarca poslao loptu pod gredu gola gostiju, ali je vratar Žan Hrastnik obranio njegov pokušaj.

U drugoj dijelu opasno je prijetio Glavica, čiji je prvi udarac završio zamalo izmad grede gola Drave, a nakon toga njegov drugi udarac blokirala je obrana gostiju. U prilici je bio i Posavec, ali je vratar Hrastnik padom u noge spriječio ono najgore po svoju mrežu.

Trener Varaždina Branko Karačič na ovom je susretu koristio 16 igrača, a utakmicu je domaća momčad počela u sastavu: Gavranović, Perković, Miličević, Senić, Stolnik, Babić, Jertec, Posavec, Glavica, Fućak i Benko .

Druga HNL se nastavlja sljedećeg vikenda, a Varaždin će u subotu, 2. ožujka od 15 sati na stadionu Varteksa ugostiti BSK iz Bijelog Brda.