FOTO U dvorani OŠ Cestica odigran prvi susret Europske stolnoteniske Superlige

Varaždinske vijesti | 13.10.2022. u 10:47h | Objavljeno u Sport

Prvi dan dvodnevnog stolnoteniskog turnira na razini središnje Europe koji se igra u sportskoj dvorani Cestica, donio je uzbudljive susrete između ekipe domaćina varaždinskog STK Starr i gostujuće austrijske ekipe Linz International.

Sudionike natjecanja pred početak susreta pozdravio je u ime Općine Cestica i zaželio im dobrodošlicu Neven Furjan, predsjednik Općinskog povjerenstva za sport.

Ukupno 7 odigranih susreta bilo je dovoljno da Starr dođe do 6 pobjeda te tako zasjedne na prvo mjesto skupine sastavljene od triju ekipa iz Austrije, Slovačke i Hrvatske, koliko ih se natječe u grupnoj fazi natjecanja.

Nakon igre parova, u kojoj su s 3:0 bolji bili igrači domaćina STK Starr Shubh i Redjep protiv Longa i Prombergera, uslijedilo je još 7 pojedinačnih mečeva u kojima su hrvatski igrači nadigrali favorizirane protivnike, dok je posljednji meč prekinut jer su Hrvati došli do rezultata 6 : 1, što je bilo dovoljno.

Za ekipu STK Starr nastupila su dvojica vrhunskih mladih indijskih stolnotenisača Shubh Goel i Jeho Himnakulpuingheta,  koji su ostvarili po dvije pobjede svaki, te Nikola Horvat koji je pobijedio u jednom meču – ukupno tako sakupivši potrebnih šest poena razlike za konačnu pobjedu.

Stolnoteniska Superliga nastavlja se današnjim mečevima između Linza i U-23 reprezentacije Slovačke, te kasnijim susretima STK Starr i Slovaka, nakon čega će se znati koja je ekipa izborila plasman u daljnje natjecanje europske stolnoteniske Superlige.