VIDEO, FOTO Turnirom otvoreno cageball igralište u Graberju, sudionike posjetio i gradonačelnik Foto: Krešimir Đurić

VIDEO, FOTO Turnirom otvoreno cageball igralište u Graberju, sudionike posjetio i gradonačelnik

Varaždinske vijesti | 23.5.2021. u 14:30h | Objavljeno u Sport

Turnirom pod pokroviteljstvom Grada Varaždina i Zajednice športskih udruga GV na kojem je u organizaciji MNK Fotex Junajted nastupilo petnaest ekipa mladih nogometaša, danas je službeno otvoren cageball, novo sportsko borilište za mali nogomet u kavezu pored sportske dvorane u Graberju. Sudionike turnira posjetio je i gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok.

- Cageball je jedna ideja koja se već dugo po europskim gradovima ostvaruje i postavlja. Osobito u kvartovima gdje je veća gustoća naseljenosti, a nema baš mjesta pretjerano za prava sportska borilišta. Mi smo išli ovdje suprotno, jer ovdje ima baš mjesta. Ovdje je zapravo zgodno za treninge, vidite ovdje trenira petnaest ekipa. Oni to koriste i za zagrijavanje i kao pomoćni teren da mogu koristiti ovaj cijeli sportski kompleks. Drugo igralište bit će u popularnom varaždinskom kvartu Bronx. Jako puno građana nas zove da ih postavimo u njihovom kvartu. Za početak smo uzeli dva, jedan veći i jedan manji da vidimo kako će se ljudi priviknuti na to. Odmah tamo na jesen ćemo ići i u druge kvartove, na Banficu, a onda i negdje na širem području oko POS-a. Sva djeca i svi građani će doći na svoje jer je ovo jako atraktivno. Djeca su jako zadovoljna, to je pravo borilište u kojem se djeca natječu s punom snagom i igraju. Zgodno je i za roditelje, za sve ima mjesta. Tu znaju biti i ekipe odraslih koji se dobro zabavljaju - rekao je svoje dojmove i planove gradonačelnik Grada Varaždina dr.sc. Ivan Čehok gledajući djecu kako se natječu na novom igralištu.

Spomenuo je i podatak da je postavljanje i uređenje dva igrališta koštalo nešto manje od 200 tisuća kuna.

Dalibor Leskovar, predsjednik MNK Fotex Junajted je u ime organizatora natjecanja i sedamdesetak mladih igrača, djece, izrazio veliko zadovoljstvo terenom koji će im poslužiti za usavršavanje malonogometne tehnike.

Igranje od mantinele, brzo razmišljanje kako riješiti pojedinu situaciju u kojoj je lopta cijelo vrijeme u igri, pojasnili su organizatori, samo su neke od prednosti ovog atraktivnog sporta kojim će se baviti sve više mladih Varaždinaca i za što će Grad Varaždin, prema najavama gradonačelnik Čehoka, napraviti potrebna igrališta.

Galerija slika