Turnir je okupio čak 330 hrvačica i hrvača iz 33 kluba iz Mađarske, Češke, Slovačke, Hrvatske I Austrije

FOTO: Tri zlata,srebro i bronca ludbreškim hrvačima na turniru u Steinbrunnu

| 27.11.2018. u 17:23h | Objavljeno u Sport

Članovi Hrvačkog kluba Ludbreg sudjelovali su u austrijskom mjestašcu Steinbrunn u Gradišću, na međunarodnom turniru povodom dana Sv. Nikole. Turnir je okupio čak 330 hrvačica i hrvača iz 33 kluba iz Mađarske, Češke, Slovačke, Hrvatske i Austrije.

Na turniru se hrvalo slobodnim stilom, a ludbrežani su ostvarili vrlo dobre rezultate. Sestre Marta i Sandra Besek uvjerljivo su osvojile zlatne medalje, s po dvije pobjede, ne prepustivši svojim protivnicama ni boda.

Zlatom se okitio i Ivan Bačani sa četiri pobjede još jednom potvrdivši svoj izuzetan potencijal. Odličan je bio i Donat Ledenko koji je s dvije pobjede ušao u finale gdje je od njega bolji bio mađarski predstavnik.

Iva Gerić osvojila je broncu, nastupivši u konkurenciji kadeta. Natjecanje je započela porazom protiv odličnog mađarskog hrvača, ali je u nastavku s dvije pobjede kroz repesaž došla do bronce i potvrdila ispravnost odluke struke da nastupi u muškoj konkurenciji.

Leo Petrić osvojio je u konkurenciji kadeta 4. mjesto, ostaviši tako na korak do medalje. U konkurenciji kadeta David Čurila je u prvom kolu izgubio od vrlo dobrog mađarskog hrvača, koji nije ušao u finale, pa David nije imao priliku za nastavak natjecanja kroz repesaž.

Slični rasplet dogodio se i kod Florijana Varovića kod dječaka, koji je nakon odlične borbe i pobjede u prvom kolu, sljedeću izgubio, a pošto njegov protivnik nije ušao u finale, ostao je bez zapaženijeg plasmana.

Rene Dulikravić imao je dvije pobjede i poraz te imao borbu za broncu, koju nažalost nije uspio dobiti pa se morao zadovoljiti petim mjestom. Nastupila su i dva hrvača početnika, Noa Čanaki i Vilim Cindori, kojima je ovo natjecanje prvenstveno trebalo poslužiti za stjecanje iskustva.

Čanaki je u uspio ostvariti i jednu pobjedu te se plasirao na peto mjesto, a Cindori je dokazao da se može ravnopravno nositi sa svim protivnicima u svom uzrastu. U HK Ludbreg su vrlo zadovoljni ostvarenim na ovom napornom i dugom natjecanju. Ekipu je vodio trener Ignac Horvat.

Galerija slika