Erich Teigamägi, Sandrine Glacier i Eric Jaffrelot (s lijeva) Foto: Martin Novosel

FOTO: Sve ide po planu u pripremi za nadolazeće Ekipno prenstvo Europe u Varaždinu

| 6.2.2019. u 13:25h | Objavljeno u Sport

Ovih dana u grad Varaždin stigla je delegacija Europske atletske federacije (EAA) koja je stigla u sklopu redovne provjere priprema za organizaciju Ekipnog prvenstva Europe u atletici za Drugu ligu. Bit će to jedna od najvećih atletskih priredbi u Hrvatskoj, na kojoj će nastupiti desetak olimpijskih pobjednika, a očekuju se i nastupi naše najbolje atletičarke na svijetu Sandre Perković, kao i domaće olimpijske pobjednice Sare Kolak.

- Grad je na dobrom putu u rekonstrukciji stadiona i dobili smo dobar uvid što se već napravilo na stadionu i što još predstoji u sljedećih šest mjeseci. Mislim da će iz svake zemlje koja će sudjelovati na natjecanju doći ono najbolje što imaju i bit će to visoka razina natjecanja, a sve će se znati do srpnja kada će svaka zemlja objaviti svoj popis sudionika na prvenstvu - rekao je Erich Teigamägi, glavni delegat EAA koji je došao u društvu Sandrine Glacier, voditeljice projekta Ekipnog prvenstva te Erica Jaffrelota, tehničkog delegata EAA.

Prvenstvo će se održati u Varaždinu 10. i 11. kolovoza 2019. godine, na sportskom centru Sloboda. Sudjelovat će reprezentacije 12 europskih zemalja, s više od 700 sudionika koji će se natjecati u 20 različitih disciplina.

- Jako smo zadovoljni što će se to prvenstvo održati upravo u Varaždinu. Tu trebamo još puno predradnji napraviti, obnoviti atletsku stazu, nabaviti novu opremu, ali se duboko nadam da ćemo uz zajedničku suradnju Zajednice sportskih udruga grada Varaždina, Grada Varaždina, Europske atletske federacije i Hrvatskog atletskog saveza to biti uspješno odraženo - rekla je privremena pročelnica Upravnog odjela za kulturu, obrazovanje i sport, Draženka Dević.

Varaždin se već pokušao izboriti za domaćinstvo ovog natjecanja 2017. godine, ali je tada domaćinstvo dobio Tel Aviv. Jedan od glavnih razloga zbog kojeg Varaždin već 2017. godine nije bio domaćin je nedostatak smještajnih kapaciteta, koji se u međuvremenu riješio izgradnjom novog studentskog doma.

- Stadiona očekuje još rekonstrukcija tribina i atletske staze, a to će još trajati neko vrijeme, dok se ne odaberu izvođači radova. To sigurno neće biti prije lipnja, a to je sasvim prihvatljivo našim gostima iz atletske federacije. Što se tiče smještajnih kapaciteta, tu je situacija izuzetno dobra i izuzetno su zadovoljni jer studentski dom izgleda reprezentativno tako da se nadamo da će sve biti kako treba - rekao je Vladimir Mikulec, međunarodni tajnik Hrvatskog atletskog saveza.

Jučer je delegacija Europske atletske federacije posjetila stadion Slobode, razgledali sportski park, a potom u hotelu Turistu su razgovarali o organizacijskim, tehničkim i drugim pitanjima uspješne provedbe velike atletske priredbe.

Galerija slika