Anja Topolovec i Vedran Sraga Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Sportski plesni klub "Varaždin" najuspješniji na turniru u Graberju

| 11.12.2016. u 20:50h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ


U organizaciji Sportskog plesnog kluba "Varaždin" i Hrvatskog sportskog plesnog saveza jučer je održan Međunarodni plesni turnir "Croatia Open Varaždin 2016.", najznačajniji i najpoznatiji plesni turnir u Hrvatskoj.

U rijetko viđeno uređenom ambijentu Sportske dvorane "Varaždin" u Graberju koja je u ovo Božićno vrijeme zablistala u svjetlu brojnih žaruljica, svjetlosnih efekata, cvjetnih aranžmana i dekoracija, i sve to popraćeno uz zvukove poznatih svjetskih plesnih hitova i božićnih pjesama, brojni ljubitelji plesa uživali su u izvedbama vrhunskih plesnih parova.

Na natjecanju je nastupilo 176 plesača iz 4 države – Mađarske, Slovenije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Za varaždinski Sportski plesni klub "Varaždin" nastupilo je 7 plesnih parova, a rezultati koje su ostvarili bili su razmjerni renomeu najtrofejnijeg plesnog kluba u državi – osvojili su 8 prvih mjesta, 3 druga i 2 četvrta mjesta.

Najveći uspjeh na turniru postigli su Tihana Vusić i Jurica Kavran u kategoriji starija mladež (16-18 godina starosti) i Anja Topolovec i Vedran Sraga u kategoriji odrasli koji su i u standardnim i u latinsko-američkim plesovima deklasirali konkurenciju i uvjerljivo stigli do naslova pobjednika "Croatia Open".

Nadalje, u latinsko-američkim plesovima prvo mjesto i naslov pobjednika natjecanja još su osvojili Stefani Hrman i Teo Patačko u kategoriji mlađa mladež (12-13 godina starosti), Lucija Čalopek i Marko Bošnjaković u kategoriji osnovci (10-11 godina starosti) i Valentina Patafta i Marinko Patafta u kategoriji veterana (45 godina starosti i više), dok su drugo mjesto osvojili Sara Vugrek i Mislav Putarek u kategoriji mlađa mladež.

Na natjecanju u standardnim plesovima naslovom pobjednika natjecanja okitili su se Sara Vugrek i Mislav Putarek u kategoriji mlađa mladež, drugi su bili Stefani Hrman i Teo Patačko također u kategoriji mlađa mladež i Valentina Patafta i Marinko Patafta u kategoriji veterana, dok su četvrto mjesto osvojili Anja Liber i Robin Kereša u kategoriji starija mladež i Lucija Čalopek i Marko Bošnjaković u kategoriji osnovci.

Jučerašnji nastup Sportskog plesnog kluba "Varaždin", te ostvareni rezultati samo su potvrda izuzetno kvalitetnog rada ovog sportskog kluba koji iz dana u dan okuplja sve veći broj plesnih zaljubljenika.

Nastupom u Varaždinu plesni parovi Sportskog plesnog kluba "Varaždin" završavaju ovogodišnja natjecanja, no odmora nema jer slijede pripreme za nastup na prvenstvu Hrvatske u standardnim plesovima koje će se održati u siječnju iduće godine.

Očekivanja od varaždinskih plesnih parova na Prvenstvu Hrvatske su opravdano velika, točnije očekuje se da Sportski plesni klub "Varaždin" ponovo ponese titulu najuspješnijeg plesnog kluba u Hrvatskoj.