FOTO Sportski ples: Naslovi državnih prvaka za Biškup, Majcen, Mičuda i Jurak Foto: SPK Valcer/PK Takt Varaždin

FOTO Sportski ples: Naslovi državnih prvaka za Biškup, Majcen, Mičuda i Jurak

| 16.9.2020. u 20:46h | Objavljeno u Sport

U subotu, 12 rujna, u Zagrebu je održano Prvenstvo Republike Hrvatske u kombinaciji 10 plesova u organizaciji PK Academia Zagreb, SPK Petrinia Petrinja te Hrvatskog sportskog plesnog saveza. Bio je to važan dan za sve natjecatelje u sportskom plesu, članove Hrvatskog sportskog plesnog saveza jer su se natjecatelji vratili na plesni podij nakon velike stanke uzrokovane pandemijom koronavirusa. Na Prvenstvu su nastupili i plesači iz dva varaždinska kluba Plesnog kluba Takt Varaždin i Sportskog plesnog kluba Valcer.

Za PK Takt Varaždin, u kategoriji parova nastupili su Marino Bruža Habek i Iva Friščić te Luka Gladović i Elena Majcen dok su u kategoriji solo plesale Ema Biškup, Elena Majcen, Ema Žalac, Linda Šoštarek, Eni Kočet i Marta Majcen. Vrhunski rezultat ostvarila je Ema Biškup koja je uvjerljivo osvojila dvije zlatne medalje i dva naslova državne prvakinje i to u kategoriji stare mladeži solo i u kategoriji U-21 solo (natjecatelji do 21 godine). Na postolje se popela i Marta Majcen sa osvajanjem srebrne medalje te je osvojila naslov državne viceprvakinje u kategoriji mlađe mladeži solo. U istoj kategoriji odlično su plesale Eni Kočet (4. mjesto), Linda Šoštarek (6. mjesto) i Ema Žalac (8.mjesto). Brončanu medalju u kategoriji osnovaca solo osvojila je Elena Majcen. U zahtjevnim kategorijama u disciplinama parova plesali su Marino Bruža Habek i Iva Friščić koji su u mladeži doplesali do 4.mjesta te Luka Gladović i Elena Majcen koji su u mlađoj mladeži osvojili 9. mjesto.

SPK Valcer na prvenstvu je predstavljalo pet sportskih plesnih parova i tri solo plesačice. U pojedinačnim kategorijama natjecale su se Elena Sekovanić, Leona Mičuda i Vida Jurak. Elena Sekovanić u kategoriji mlađih osnovaca, osvojila je četvrto mjesto. Naslove državnih prkavinja ponijele su Leona Mičuda u starosnoj kategoriji osnovci i Vida Jurak u kategoriji mlađe mladeži. U konkurenciji sportskih plesnih parova, u starosnoj kategoriji osnovaca Andrej Gregurinčić i Lorena Garojević ušli su u finale prvenstva te osvojili peto mjesto, u kategoriji mlađe mladeži Andrej Detelj i Elena Weiser plasirali su se u finale i osvojili peto mjesto, Eugen Sekovanić i Kiara Črnila koji su se također plasirali u finale, osvojili su šesto mjesto, dok su se njihovi klupski kolege David Hudoletnjak i Vida Jurak u istoj kategoriji, plasirali na sedmo mjesto. U iznimnoj jakog kategoriji starije mladeži, Teo Patačko i Stefani Hrman zauzeli su odlično peto mjesto.

U listopadu nas očekuje i najveće domaće natjecanje, Trofej grada Varaždina koji se nalazi pod pokroviteljstvom grada Varaždina, a održat će se u subotu, 10. listopada, u sportskoj dvorani Graberje u Varaždinu.