FOTO: Sastav Caffe bar 5 iz Petrijanca osvojio drugo izdanje Klampotic lige

| 30.1.2019. u 20:00h | Objavljeno u Sport

Proglašenjem rezultata i podjelom priznanja, pehara i nagrada, u nedjelju, 27. siječnja, završena je druga sezona rekreativne malonogometne lige Klampotic.

Prema rasporedu u nedjelju su, u dvorani OŠ Petrijanec odigrane i posljednje utakmice lige u kojoj je ove sezone, 2018.-2019. nastupilo devet malonogometnih momčadi s područja općine Cestica i Petrijanec. Liga je realizirana pod pokroviteljstvom tih dvijz općine, a uz brojnu publiku završnom dijelu natjecanja prisustvovali su i čelnici susjednih općina.

Iz općine Cestica bili prisutni načelnik Mirko Korotaj, njegov zamjenik Žarko Rodeš i predsjednik Općinskog vijeća Darko Majhen, a ispred općine Petrijanec bio je načelnik Željko Posavec.

Peharima su nagrađene prve tri plasirane ekipe, Pekarnica Leskovar za treće mjesto, MNK Lovrečan za drugo, a pehar za prvo mjesto i ove godine pripao je sastavu  Caffe bar 5 iz Petrijanca.

Za najboljeg strijelca proglašen je Dario Bubek koji je u 16 odigranih utakmica postigao 21 pogodak, a priznanje za Fair Play, za najmanji broj dobivenih kazni (žutih i crvenih kartona), dobila je ekipa NC Petrijanec Nova Ves.

Nagradu namijenjenu za najboljeg golmana primio je Silvijo Jovan iz sastava Pekarnica Leskovar, a u izboru voditelja ekipa za najboljeg igrača Klampotic lige općina Cestica i Petrijanec, u sezoni 2018.-2019., proglašen je David Županić iz sastava MNK Lovrečan.

U posljednja dva kola gledatelji su mogli uživati u veoma uzbudljivim utakmicama. Pretposljednje kolo otvoreno je uvjerljivom pobjedom MNK Kolarovca nad MNK Vrtovi Vratno rezultatom 6:0.

U drugom susretu ekipa NC Petrijanec – Nova Ves senzacionalno je preokretom svladala ekipu Pekarnice Leskovar sa 3:2 i tako riješila pitanje prvog mjesta u Klampotic ligi, a u posljednjem susretu pretposljednjeg kola MNK Lovrečan također je preokretom pobijedio Yugo Int sa 4:2.

Posljednje kolo otvoreno je golijadom između ekipa NC Petrijanec Nova Ves i MNK Kolarovec u kojoj je do pobjede stigla ekipa NC Petrijanec Nova Ves sa 4:3. U drugom susretu MNK Lovrečan je svojim drugim preokretom svladao Trpače sa 4:1 i tako se smjestio na drugo mjesto tablice. Klampotic liga završena je utakmicom između Pekarnice Leskovar i Caffe bara 5 u kojoj je ekipa Caffe bar 5 potvrdila prvo mjesto pobjedom 2:0.

U ime organizacijskog odbora osvrt na drugu sezonu Klampotic lige, koje se naizmjenično održavalo u sportskim dvoranama susjednih općina, dao je Neven Furjan, a u podjeli priznanja priključili su mu se Denis Šincek i Matija Kišić.

U ime pokrovitelja natjecanja čestitke na organizaciji i ekipama na ostvarenim rezultatima uputili su načelnici općina, Mirko Korotaj i Željko Posavec, a potom su najboljim pojedincima i ekipama uručene nagrade i pehari za postignute rezultate.

U drugoj sezoni održavanja Klampotic lige postignuto 450 pogodaka. U listu strijelaca upisalo se više od 70 igrača, a više od deset igrača ubacilo je loptu u vlastitu mrežu.

I ove sezone održavanju lige pomogli su uz pokrovitelje natjecanja i mnogobrojni sponzori, a potporu natjecanju dala je i tvrtka Top tim iz Šibenika koja je za tri prvoplasirane ekipe dodijelila bonove za nabavku sportske opreme u iznosu od 20 tisuća kuna.

Ekipa Pekarnice Leskovar primila bon od 4 tisuće, MNK Lovrečan 6 tisuća kuna, a pobjedniku, sastavu  Caffe bar 5 uručen je bon od 10 tisuća kuna.