FOTO Radovi na pripremi podloge za postavljanje hibridnog terena Foto: Dražen Novosel

FOTO Radovi na pripremi podloge za postavljanje hibridnog terena

| 1.9.2021. u 12:58h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

Na Gradskom stadionu u Zagrebačkoj ulici u tijeku su radovi na pripremi podloge za postavljanje hibridnog terena.

Kako je za naš tjednik rekao direktor stadiona Dražen Brlek na prošlotjednoj koordinaciji predstavnika Hrvatskog nogometnog saveza i tvrtke Maxmara, izvođača radova na polaganju hibridnog travnjaka na Gradskom stadionu u Varaždinu, zaključeno je da će hibridni travnjak na glavnom terenu stadiona u Zagrebačkoj ulici biti postavljen i spreman za prvenstveni susret 11. rujna, kojeg će momčad Varaždina, u sklopu 4. kola, odigrati protiv sastava Kustošije.

- Predviđeni rok za završetak radova, kako su obećali predstavnici tvrtke Maxmara, je 8. rujna i 9. rujna bi se trebala obaviti primopredaja terena od strane tvrtke Maxmara i Hrvatskog nogometnog saveza našem klubu te bi 10. rujna naša prva momčad mogla odraditi i prvi trening na novom travnjaku, tako da bi se 11. rujna utakmica mogla odigrati bez ikakvih problema - naglasio je Brlek.

Trenutačno su u tijeku završni radovi na postavljanju kvarcnog pijeska, odrađuje se priprema za postavljanje treseta, podloge na koju se polaže hibridni travnjak,

- Hibridni travnjak će se iz Milana dopremiti u Hrvatsku 6. rujna. Hibrid koji se postavlja kod nas imat će omjer od 60 posto prirodne i 40 posto umjetne, koja se s vremenom dosijava. Bit će potreban i novi način održavanja terena, pa smo morali investirati 530 tisuća kuna u novu opremu, jer dosadašnja više ne odgovara, Opremu smo platili i ona je u dolasku, a riječ je o novim specijalnim kosilicama iz Engleske, špricama za špricanje protiv otrova... - napomenuo je Brlek.

Metar od linije igrališta bit će hibridni travnjak, a nakon toga na terenu će biti položena umjetna trava.

- Umjetna trava bit će položena do kanalica te od kanalica do zidova s ogradom. U ovoj fazi nećemo stići napraviti nove kućice za rezervne igrače, ali ćemo imati nove golove, spustili smo hidrante, zatim napravili smo šaht za podno grijanje, koji će biti spojen na dizalice topline, čime smo ujedno napravili veliku uštedu na potrošnji energije - rekao je Brlek.

Paralelno s polaganjem hibridnog travnjaka obavljat će se čišćenje tribina i okoliša stadiona.

- Do sada još nismo čistili tribine jer kada pušu vjetrovi i padaju kiše, a zemljani radovi su još u tijeku, to nam nosi pijesak na tribine i okoliš. stoga ćemo 6. rujna, kada je najavljen početak polaganja hibridnog travnjaka mi ćemo istovremeno početi s pranjem stolica, tribina i okoliša stadiona - zaključio je Dražen Brlek, direktor stadiona, kojim upravlja NK Varaždin.

Galerija slika