FOTO Prva ŽNL: Razvitak u derbiju kola smanjio zaostatak za Plitvicom (S), susret obilježila tučnjava Foto: Martin Novosel

FOTO Prva ŽNL: Razvitak u derbiju kola smanjio zaostatak za Plitvicom (S), susret obilježila tučnjava

| 13.5.2023. u 20:27h | Objavljeno u Sport

Danas je u Ligi za prvaka Prve ŽNL odigran derbi susret između glavnih konkurenata za osvajanje naslova Plitvice (S) i Razvitka u kojem je Razvitak na gostovanju kod Plitvice (S) uzeo veoma važnu 1:0 pobjedu čime je smanjio prednost Plitvice (S) na vrhu tablice na samo jedan bod razllike. Jedini gol na susretu je pao u samoj završnici susreta u 89. minuti, a junak Razvitka je bio Ivan Vagjunec.

No, sve to je pomalo ostalo u sjeni ružnog incidenta na samom kraju susreta.

- U sudačkoj nadoknadi točnije 90+2 minuti prilikom izlazaka isključenog gostujućeg igrača br.5 dolazi do propusta organizatora, te domaća publika nasilno otvara vrata koridora, a sve zbog propusta redarske službe i nedovoljnog broja redara i nasrče na istog igrača sa kojim se i fizički obračunava. Nakon niza međusobnog naguravanja domaćih navijača, te fizičkog nasrtanja i verbalnih prijetnji u desnom dijelu publike dolazi do tučnjave. U tom momentu domaći igrači sa br. 8 i 19 nedozvoljeno izlaze van terena za igru, a sve u dobroj namjeri i sa ciljem smirivanja situacije i domaće publike. Utakmica je bila prekinuta na 5 minuta sve do trenutka nastavka i omogućavanja nastavka igre. U koordinaciji sa voditeljem osiguranja osigurao se koridor i taj dio gledališta pa se moglo nastaviti sa nastavkom igre - stoji u zapisniku delegata sa utakmice.

Osim toga, sa utakmice su isključena tri igrača, jedan domaći i dva gostujuča. Domaći Antonio Petak je isključen u 82. minuti zbog dva žuta kartona (19. i 82. minuta), dok su Emanuel Levatić i Alberto Sinani isključeni tijekom spomenutog incidenta u sudačkoj nadoknadi. 

U drugom susreta Lige za prvaka, Obreš je sa 5:2 svladao Mladost (Vž), dok je Drava-Ajax u Ligi za ostanak sa 4:0 svladala Slobodu (T).