FOTO Prva ŽNL: Plitvica (G) vodila 2:0 protiv Mladosti (VT), skoro prokockala pobjedu Foto: Martin Novosel

FOTO Prva ŽNL: Plitvica (G) vodila 2:0 protiv Mladosti (VT), skoro prokockala pobjedu

| 27.8.2023. u 20:25h | Objavljeno u Sport

Odigrani su svi susreti 2. kola Prve ŽNL, a najzanimljiviji nedjeljni susret odigrao se u Gojancu gdje je domaća Plitvica (G) imala prednost od 2:0, koju je skoro prokockala. Plitvica (G) je povela 2:0 golovima Karla Benkovića u 23. minuti i Brune Cindrića u 40. minuti, ali gosti se nisu predali i u drugom poluvremenu su bili nadomak osvajanju boda nakon što su izjednačili rezultat na 2:2 golovima Nenada Hanca u 58. minuti (KU) te Anđelka Potrebice u 73. minuti, ipak domaćin je došao na kraju do pobjede u samoj završnici susreta drugim golom Brune Cindrića koji je zabio u 90+3 minuti susreta i donio domaćinu sva tri boda.

Mladost (S) je na isti način svladala svog gosta Dravu-Ajaxa. Mladost (S) je vodila 2:0 golovima Dominika Stunjeka u 6. minuti te Nikole Šafareka u 20. minuti, dok su gosti izjednačili golovima Marka Šantora u 22. minuti (KU) te Filipa Zrnčića u 40. minuti susreta, a gol odluke pao je u drugom poluvremenu, Marko Kranjec je u 55. minuti (KU) zabio za pobjedu domaćina. Obje momčadi su završile susret s igračem manje, Luka Milas u 22. minuti za domaćina isključen zbog sprečavanja protivnika u izglednoj situaciji za postizanje pogotka u kaznenom prostoru, dok je gostima isključen Dario Vugrinec zbog dva žuta kartona, prvi u 37. minuti (preoštar start) i drugi u 75. minuti (odgurivanje protivničkog igrača).

Trnje je ostvarilo prvu pobjedu u Prvoj ŽNL kao novi član lige, s obzirom da su prošle godine igrali u Drugoj ŽNL i slavili su s uvjerljivih 6:2. U prvih 45 minuta susreta, domaćin iz Trnovca je poveo 2:0 golovima Adriana Skupnjaka u 28. i 44. minuti susreta, Neven Vidaček je golom u 47. minuti povisio prednost na 3:0, gosti su golom Leona Slunjskog u 48. smanjili prednost na 3:1, domaćin je ponovno vodio s tri gola razlike pogotkom Gorana Hercega u 60. minuti, dok je Leon Slunjski svojim drugim golom u 71. minuti smanjio prednost domaćin na 4:2, nakon toga je Neven Vidaček zabio golove z 5:2 i 6:2 u 75. i 79. minuti susreta čime je ujedno kompletirao hat-trick. Leon Špiranec Leon je za domaćina u 85. minuti isključen zbog prekršaja na suparničkom igraču u izglednoj situaciji za postizanje pogotka.

Čak dva susreta u ovom kolu su završena rezultatom 5:1. Plitvica (S) je na domaćem terenu svladala Beretinec golovima Karla Kolaka u 30., 61. i 65. minuti, Vlatka Kojića u 58. minuti (KU) te Marka Prebegovića u 90. minuti susreta, dok je jedini gol za goste zabio Andrija Novaković u 85. minuti utakmice. Zadrugar je na gostovanju bio bolji od Zelengaja golovima Luke Gerića u 26. minuti, Sebastiana Huzjaka u 40. minuti, Luke Bačanija u 53. minuti, Darka Knapića u 76. minuti te Doriana Toplaka u 81. minuti, dok je jedini gol za domaćina zabio Vilim Horvat u 68. minuti utakmice.

Jedini susret bez golova, odigrao se u Varaždinu gdje je Mladost (Vž) odigrala 0:0 protiv Čeva.