FOTO Prva ŽNL: Derbi kola u Varaždinu pripao varaždinskoj Mladosti Foto: Martin Novosel

FOTO Prva ŽNL: Derbi kola u Varaždinu pripao varaždinskoj Mladosti

| 19.11.2022. u 16:06h | Objavljeno u Sport

Na sportskom terenu u Biškupcu je odigran derbi posljednjeg 14. jesenskog kola u Prvoj ŽNL u kojem su se sastali vodeći i treći sastav lige, Mladost (S) i domaća Mladost (Vž), a na kraju je slavio domaćin sa 4:2 koji će do sutra držati prvo mjesto, a možda i dulje ako Razvitak izgubi ili uzme svega bod na gostovanju kod Beretinca.

Utakmica je sjajno krenula za domaći sastav te su nakon 47 minuta igre imali prednost od 2:0, a pogotke su zabili Marko Poljan u 26. minuti i Moris Kuhta u 47. minuti. Gosti su se u vrlo kratkom vremenu vratili u susret pogotcima Diega Armanda Camposa da Silve u 53. minuti te Dražena Vukine u 61. minuti poravnavši rezultat na 2:2. Ipak, domaći sastav je na kraju ipak uspio doći do pobjede pogotcima Morisa Kuhte u 68. minuti te Filipa Hajduka u 90. minuti susreta.

U Selniku, Obreš je gostovao kod domaće Plitvice (S) te upisa 2:1 poraz. Mogao je Obreš izvući bod s obzirom da je rezultat 1:1 stajao sve do posljednje minute utakmice. Obreš je poveo u 19. minuti pogotkom Luke Kumrića, domaćin je izjednačio u 63. minuti susreta pogotkom Darija Prloga, a ist igrač je postigao pobjednički pogodak iz kaznenog udarca u 90. minuti susreta.

Varaždinska Sloboda će trebati pričekati proljeće da doživi prvo slavlje u sezoni, dok su u današnjem susretu na domaćem terenu protiv imenjaka iz Tužnog upisali poraz od 2:1. Gosti su poveli 2:0 golovima Leona Slunjskog u 12. minuti te Igora Habuzina u 38. minuti, dok je domaćin uspio svega smanjiti rezultat na 2:1 pogotkom Josipa Biličića u 80. minuti susreta.

Sutrašnji susreti, 13:30 sati:

Drava-Ajax - Mladost (VT)

Čevo - Zadrugar

Beretinec - Razvitak