Donedavni kapetan Varaždina Dario Jertec dobio je poklon od predsjednika kluba Stjepana Cveka Foto: Krešimir Đurić

FOTO Prva pobjeda Varaždina, srušen europski Dinamo golom Djoua u 62. minuti

| 21.9.2019. u 20:55h | Objavljeno u Sport

Pred dobro popunjem tribinama na Gradskom stadionu u Varaždinu, pred 4 922 gledatelja,među kojima i petstotinjak BBB-a, odigran je susret 9. kola HT Prve lige između Varaždina i Dinama. Slavio je Varaždin kojemu je to prva pobjeda u prvenstvu, golom Djoua u 62. minuti. Prije početka susreta predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek uručio je umjetničku sliku donedavnom kapetanu momčadi Dariju Jertecu koji karijeru nastavlja u Australiji. Jertec je protekle tri i pol sezone proveo u dresu Varaždina i bio s momčadi od Treće HNL Sjever do plasmana u Prvu HNL, a publika je bivšeg kapetana momčadi pozdravila burnim pljeskom.

U publici puno gostiju, među kojima je i nekadašnji trener bivšeg prvoligaša Varteksa Luka Bonačić, s kojim se Varteks u sezoni 1995./1996. s Dinamom borio za titulu prvaka Hrvatske. Titulu je osvojio Dinamo.

Trener Dinama Nenad Bjelica očekivano je izostavio iz momčadi većinu igrača koji su u srijedu pobijedili Atalantu. Varaždin je utakmicu počeo u sastavu:Nevistić, Adžić, Posavec, Benko, težak, Tkalčić, Đurasek, Štefulj, Stolnik, Lisakovich i Djou. Dinamo je počeo u sastavu: Zagorac, Pinto, Hajrović, Majer, Gavranović, Gojak, Ivanušec, Moubandje, Atiemwen,Theophile i Perić. Sudac je Marko Matoc iz Zaprešića.

Na otvaranju susreta Dinamo ima više loptu u nogama,ali bez opasnosti po gol Nevistića. U 13. minuti sjajna lopta Daniela Štefulja sa sredine terena na desnu stranu za Tkalčića, koji se sjurio prema golu Dinama i pucao s oko 20 metara ali iznad gola Zagorca.

U 23. minuti slobodan udarac za Dinamo sa 17 metara lijevo iskosa za Gojaka, koji je loptom pogodio nekog od igrača Varaždina u živom zidu i lopta je otišla u korner. U 26. minuti opomena za igrača Dinama Ivu Pinta. U 31. minuti opomena Izetu Hajroviću zbg prekršaja nad Posavcem na sredini terena.

U 43. minuti Majer prijeti iz slobodnog udarca s oko 18 metara desno iskosa, ali njegovu loptu tučenu u desnu stranu gola Varaždina Nevistić skreće u korner. Završilo je prvo poluvrijeme, na odmor se odlazi bez golova, Dinamo je imao više loptu u nogama, Varaždin se dobro branio.

Počelo je drugo poluvrijeme, bez promjena u momčadima u odnosu na prvi dio. U 50. minuti opomena Lisakovichu. U 57. minuti velika prilika za Dinamo. Nakon kornera s lijeve strane glavom je pred golom pucao Gojak, ali je Đurasek izbacio loptu s gol linije. u 58.minuti Bjelica je načinio prvu izmjenu umjesto Hajrovića u igru je ušao Bruno Petković. U 62. minuti vodstvo varaždina a strijelac je bio Jessie Jensen Guera Djou.

Loptu je s lijeve strane u kazneni prostor ubačena u kazneni prostor, Benko je bio prekratak no lopta se od gostujućih obrambenih igrača na rubu kaznenog prostora odbila do djoua, koji je prihavtio lopti, prošao jednog igrača, ušao u kazneni prostor i udarcem po zemlji loptu poslao u desnu stranu gola nemoćnog Zagorca.

U 68. minuti zatresla se desna vratnica gola Nevistića. U 71. minuti igru je kod Varaždina napustio Lisakovich, a priliku je dobio Mehdikhani,dok su kod Dinama u igru ušli Kulenović i Konđor, a izašli su Atiemwen i Gavranović. U 83. minuti umjesto Đuraseka u igru je ušao Glavina.

U 84. minuti velika prilika za Dinamo ali je s tri metra loptu preko gola poslao Gojak. U 85.minuti opomena Tkalčiču zbog nepostojećeg prekršaja pred svojim kaznenim prostorom. u 88. minuti umjesto Benka je igru je ušao Vuk. Igralo se pet minuta sudačke nadoknade vremena, ali dinamo nije izjednačio. Prva pobjeda Varaždina u prvenstvu.