Ludbreški novinar i bivši sportaš Neven Jerbić sprema se na pisanje svoje sedme knjige Foto: Dražen Novosel

FOTO: Promovirana knjiga XX ludbreškog novinara Nevena Jerbića

| 8.6.2018. u 10:49h | Objavljeno u Sport

U ludbreškoj kino dvorani jučer je promovirana knjiga XX autora Nevena Jerbića, ludbreškog sportskog novinara Radio Ludbrega, povodom 20 godina njegovog bavljena sportskim novinarstvom.

Riječ je o šestoj knjizi ovog autora, u kojoj se na 163 stranice uz tekstove i fotografije, mogu pročitati tekstovi o sportskim pozitivcima, koji su dali veći ili manji doprinos sportu ludbreškog kraja u proteklih 20 godina, tijekom kojih je Jerbić bio aktivan sudionik zbivanja, kroz bavljenje sportom, tajništvo, spikiranje na sportskim priredbama, pisanje člana za Ludbreške novine, vođenje emisija o sportu Fair play te kroz izravne prijenose u programu Radio Ludbrega.

- Kao devetogodišnjak subotama u 20 sati slušao sam i snimao radijske prijenose prvenstvenih košarkaških utakmica lige bivše države. Nakon toga krenuo sam u sportske vode, nogomet, odbojku u redovima Varaždina, igrao rukomet u Varteks DC. Na 1 500 metara bio sam 9. u Hrvatskoj, s košarkašima Grafičara osvojio sam nekoliko titula - rekao je uvodno prilikom predstavljanje knjige Neven Jerbić.

- Na pisanje knjiga odlučio sam se 1999. godine, a prva je bila o županijskoj košarci. Iako je bilo promjedbi da sam si uzeo preveliki zalogaj knjiga je došla do čitatelja. Svjestan sam da te knjige nisu bila ultra remek djela, ali knjiga već odavno nema na tržištu. Uslijedile su knjige o ludbreškoj košarci, odbojci, knjižica o hrvanju, a sada je pred Vama knjiga koja govori o 20 godina moje sportsko novinarske karijere. U njoj je niz kratkih priča, osvrta na važnija događanja, radio prijenose, a posebno mi je drago da sam na površinu izvukao kajakaše - naglasio je Jerbić, čije je predstavljanje knjige u kino dvoranu privuko veliki broj sportaša ludbrškog kraja.

Da se Jerbićev trud i rad kao autora cijeni  potvrđuje i činjenica da je već angažiran za pisanje knjige o Nogometnom klubu Podravina, koja će se tiskati prigodom 100 obljetnice postojanja kluba.

 

JERBA_S_KNJGOM.jpg

j7.jpg

j5.jpg

j8.jpgj9.jpg

j11.jpg

j10.jpg

j6.jpg

j4.jpg

j3.jpg

j2.jpg

j1.jpg