FOTO: PPD Zagreb u varaždinskoj Areni pobijedio Vardar

| 13.12.2016. u 18:32h | Objavljeno u Sport
Ljekarne VŽŽ

U utakmici 11. kola SEHA Gazprom lige večeras je u dvorani na Dravi momčad PPD Zagreba pobijedila sastav Vardara rezultatom 28:26, poluvrijeme 16:11.

Bio je to sraz do tog kola vodećeg Vardara i trećeplasiranih Zagrebaša, koji su imali vodstvo od početka susreta, dok je Vardar samo u jednom trenutku imao gol prednosti i to u 6. minuti, kada je rezultat bio 3.2 za goste.

Ostalo vrijeme rezultat je bio na strani domaćina. Najveću prednost od 5 golova PPD Zagreb je stekao u 24. minuti (13:8), a i na odmor se otišlo s pet golova viška za Zagreb rezultatom 16:11. U prvom dijelu vratar Ivan Stevanović imao je 7 obrana, a najučinkovtiji su bili Dobrivoje Marković s 5 i Josip Valčić s 3 gola.

I u nastavku susreta PPD Zagreb držao je prednost a tek pred kraj susreta gosti su uspjeli doći samo na dva gola zaostatka 28:26, što je bio i konačni ishod ovpg nadmetanja.

Najučinkovitiji kod PPD Zagreba bio je Dobrivoje Marković sa 7 golova, a Josip Valičić postigao je 5 golova. Kod gostiju o četiri su gola postigli Ivan Karačić, Ivan Čupić i Vuko Borozan.

PPD Zagreb se ovom pobjedom vratio na drugo mjesto SEHA Gazprom lige i tako napravio veliki korak prema plasmanu na Final Four turnir u travnju.

PPD Zagreb očekuje zaostali susret 5. kola SEHA Gazprom lige u kojem će gostovati kod mađarskog Veszprema. Susret je na rasporedu je 20. prosinca u 18 sati u Mađarskoj.