FOTO: Povorkom zastava svečano otvoreno Europsko ekipno prvenstvo Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Povorkom zastava svečano otvoreno Europsko ekipno prvenstvo

Varaždinske vijesti | 10.8.2019. u 17:37h | Objavljeno u Sport

Otvoreno je Ekipno prvenstvo Europe u atletici – 2. liga na varaždinskom stadionu Sloboda. Najveću atletsku priredbu u sportskoj povijesti Varaždina na svečanosti je otvorio saborski zastupnik Anđelko Stričak, izaslanik predsjednika Sabora Republike Hrvatske.

– Nakon 30 godina otkako je u Varaždinu održano Juniorsko atletsko prvenstvo Europe Varaždin je ponovo dobio vrhunsku europsku atletsku priredbu – istaknuo je Anđelko Stričak i naglasio kako su među brojnim hrvatskim sportašima koji su proslavili Hrvatsku i naše vrhunske atletičarke i atletičari.

Više od 600 atletičara iz 12 zemalja Europe koji se natječu u Varaždinu i gledatelje koji s tribina bodre vrhunske europske atletičare pozdravio je i Ivan Veštić, predsjednik Hrvatskog atletskog saveza.

– Guštajte u velikoj atletskoj priredbi, pokažimo da znamo navijati, da smo uzorni domaćini! Uživajmo u nastupima vrhunskih atletičara – poručio je predsjednik Hrvatskog atletskog saveza i zahvalio svima koji radili na organizaciji Ekipnog prvenstva Europe u atletici – 2. liga.

Zahvalu Gradu Varaždinu, uzornom domaćinu ove atletske priredbe, uputio je Erich Teigamägi, delegat Europskog atletskog saveza.

– Varaždin je ovog vikenda jedan od glavnih atletskih gradova u Europi. Budite ponosni na to. Domaćini ste velikog atletskog događaja – rekao je delegat Europske atletske federacije.

Gradonačelnik Varaždina dr. sc. Ivan Čehok posebno je istaknuo kako je zahvaljujući ovoj atletskoj priredbi Varaždin, grad s dugom i bogatom atletskom tradicijom dobio obnovljeni atletski stadion, koji će koristiti nove generacije varaždinskih atletičara.

– Ovaj je stadion naša ljepotica, na kojem možemo organizirati i najveće atletske priredbe kakvo je Ekipno prvenstvo Europe u atletici. Dolikuje da Varaždin, prvi kraljevski slobodni grad, svoju promociju ima i u atletici – kraljici sportova – rekao je varaždinski gradonačelnik.