Nenad Horvatić, Damir Vrbanović, Alen Runac i Stjepan Cvek ( s lijeva) bili su potpisnici ugovora Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Potpisan ugovor o organizaciji finala nogometnog Kupa Hrvatske u Varaždinu

| 26.4.2017. u 12:26h | Objavljeno u Sport

Varaždin i stadion Varteksa će u srijedu, 31. svibnja biti domaćin finalne utakmice hrvatskog Kupa u kojem se sastati Rijeka i Dinamo. Ugovor o organzaciji finalne utakmice danas su u prostirijama varaždinskog ŽNS-a potpisali izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović, predsjednik varaždinskog Županijskog nogometnog saveza Nenad Horvatić, predsjednik Zajednice sportskih udruga Grada Varaždina Alen Runac i predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek.

Ulaznice za finale nogometnog Kupa Hrvatske prodavat će se po cijenama od 140 kuna za zapadnu tribinu, dok će tribina istok i jug biti podijeljene na dva sektora. Navijači Dinama i Rijeke plaćat će ulaznicu po 60 kuna, a ostali gledatelji 100 kuna.

Izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović zahvalio se Zajednici, Gradu Varaždinu te ŽNS-u na svemu dosada učinjenom vezano uz nogometna događanja u svibnju u Varaždinu.

- Iako je na početku, prije godinu dana, bilo određene skepse zašto je Varaždinu dodijeljeno finale, finale Kupa je u ovom gradu jer je Hrvatski nogometni savez duboko oštećen činjenicom da se nakon niza godina sjajnih rezultata i organizacijskih dosega u Varaždinu više ne igra prvoligaški nogomet i nismo zaboravili čime su sve Varaždin, nekadašnji NK Varteks te nogometni djelatnici poput Anđelka Herjavca, zadužili hrvatski nogomet. Zbog toga se HNS odlučio da pomogne i ulaganjem u stadion i organizacijom utakmica da se nogometna atmosfera vrati u Varaždin te pomogne NK Varaždinu na povratku prema najelitnijem rangu. Za Varaždince sam siguran da će organizacija biti odlična - rekao je Vrbanović.

Predsjednik varaždisnkog ŽNS-a Nenad Horvatić zahvalio je HNS-u što je s milijun kuna sudjelovao u obnovi stadiona, a Zajednici sportskih udruga grada Varaždina na naporima koje je uložila u obnovu stadiona.

- Današnjim potpisom ugovora otklonjene su i posljednje nedoumice ukoliko ih je i bilo oko organizacije finala Kupa. Današnjim obilaskom stadiona svi su se uvjerili da će stadion biti spreman i za tri utakmice Europskog prvenstva U-17 i finale hrvatskog kupa – napomenuo je Horvatić.

Predsjednik NK Varaždina Stjepan Cvek zahvalio se HNS-u na odluci o povjeravanju organizacije susreta.

- Grad Varaždin je prijašnjih godina, kada je imao prvoligaša, u niz utakmica, pogotovo europskih, dokazao da je dobar domaćin, da posjeduje potrebnu infrastrukturu i ljude, te da je sposoban organizirati nogometne utakmice na visokom nivou. Kao jedan od rijetkih hrvatskih klubova dočekali smo i proljeće u Europi. Ovo domaćinstvo je veliki podstrek našem klubu da idemo dalje i da ispunimo cilj kojeg smo se si zadali, a to je da u što kraćem vremenu dođemo u Prvu ligu i vratimo se u nogometnu hrvatsku obitelj - rekao je Cvek.

Kao posljednji nakon potpisivanja ugovora govorio je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždin Alen Runac.

- Hvala Bogu da su čelni ljudi Hrvatskog nogometnog saveza prepoznali kvalitetan tim Zajednice sportskih udruga grada Varaždina i što su, zajedno s nama, krenuli u projekt vrhunskog nogometa, jer siguran sam da nije tako i da se ugovor potpisivao s lokalnom vlašću taj bi projekt završio kao i svi ostali projekti u našoj Županiji, a to znači propašću. Dokazali smo, kao Zajednica, da to možemo napraviti i želim zahvaliti našim stručnim službama, izvršniom odboru Zajednice što su se uključili i radili, a rezultati se vide. To je najbolji dokaz da se zajednišvom mogu napraviti tako dobri rezultati u kratkom vremenskom razdoblju, jer svi znamo da se dvadesetak godkna nije ulagalo u stadion, a mi smo odlučili da to promijenimo i ja vjerujem u projekt vrhunskog nogometa u Varaždinu - naglasio je Runac.

Galerija slika