FOTO Potpisan ugovor o donaciji - NK Varaždin od županijskog Saveza športova za svoju akademiju dobio 67 tisuća eura Foto: Dražen Novosel

FOTO Potpisan ugovor o donaciji - NK Varaždin od županijskog Saveza športova za svoju akademiju dobio 67 tisuća eura

| 6.3.2023. u 11:32h | Objavljeno u Sport

U prostorijama NK Varaždin, na Gradskom stadionu u Varaždinu, danas je potpisan ugovor o donaciji između Saveza športova Varaždinske županije i Nogometnog kluba Varaždin. Sukladno ugovoru, kojeg su potpisali predsjednici Krešimir Čop i Dražen Vitez, Savez športova klubu donira 67 tisuća eura za nogometnu akademiju.

- Ovo je sada prva godina da Varaždinska županija, poštujući Zakon o športu, sva sredstva koja su namijenjena za sport plasira preko Saveza športova Varaždinske županije, kao institucije koja je za to zadužena. Što se tiče nogometa nastavljamo tradiciju od prije tri godine i za sportsku akademiju NK Varaždin izdvaja se 67 tisuća eura. Osim ovog, imamo još dva projekta sa Županijskim nogometnim savezom, od kojih je jedan za sportskog instruktora u iznosu od 17 tisuća eura, a drugi je ulaganje u sportsku infrastrukturu u iznosu od 27 tisuća eura, s time da  u taj projekt ulazi i ŽNS, Savez športova Varaždinske županije i Hrvatski nogometni savez i svake godine se skupi milijun eura koje su ulaže u kvalitetniju infrastrukturu na području cijele županije. Prošle je godine bilo 16 projekata, a ove godine je planirano 18 projekata. Ove je godine oko 150 tisuća eura više nego lani namijenjeno za sport - rekao je predsjednik Saveza športova Varaždinske županije Krešimir Čop, napomenuvši da Savez ima na raspolaganju ukupno 225 tisuća eura i 16 projekata kojima sufinancira sport na području županije, s tendencijom da se najveći dio sredstava ulaže u sportske škole za najmlađe kategorije, što je i primjer nogometne akademije NK Varaždin.

Predsjednik NK Varaždin Dražen Vitez zahvalio je varaždinskom županu Anđelku Stričaku i Savezu športova Varaždinske županije na nastavku suradnje.

- U našoj akademiji je 250 djece o kojima brine 14 trenera. Veseli nas da imamo potporu Županije jer postižemo jako dobre rezultate zadnjih par godina. Trenutačno su nam sve mlađe selekcije, pioniri, kadeti i juniori, koje igraju Prvu hrvatsku nogometnu ligu, na petim mjestima. To je potvrda da se kvalitetno radi i da se novac dobro troši te da zaista vodimo računa da naša akademija razvija djecu, da zdravo žive, da uče socijalne vještine, da pobjeđuju da se vesele i da tuguju kada izgube. To je najveća vrijednost, a teško je govoriti tko će od njih biti nogometaš. Najvažnije je da vodimo brigu o 250 djece, koja su upisana u našu nogometnu akademiju. Vjerujem da će to doprinijeti razvoju kluba i da će neki od tih dječaka sigurno odjenuti dres prve momčadi, a želja nam je da ubuduće dres Varaždina nosi najveći broj djece iz naše županije - naglasio je Vitez.

Galerija slika