Ugovor su potpisali izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i predsjednik ZSUGV-a Alen Runac Foto: Dražen Novosel

FOTO: Potpisan ugovor HNS-a i Zajednice sportskih udruga o organizaciji utakmica

| 10.3.2017. u 12:52h | Objavljeno u Sport

U prostorijama varaždinskog Županijskog nogometnog saveza danas je održano potpisivanje ugovora između Hrvatskog nogometnog saveza i Zajednice sportskih udruga Grada Varaždin o organizaciji utakmica Europskog nogometnog prvenstva za igrače do 17 godina starosti EURO U-17 kao i finala Hrvatskog nogometnog kupa. Ugovor su potpisali izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović i predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac.

Potpisivanju ugovora nazočili su uz predstavnika UEFA-e Christopha von Wattenwyla, menađera za organizaciju događaja, viši savjetnik predsjednika Hrvatskog nogometnog saveza Zorislav Srebrić, predsjednik varaždinskog ŽNS-a Nenad Horvatić, varaždinski gradonačelnik Goran Habuš, direktor turnira EURA U - 17 Romeo Jozak, glavni tajnik ŽNS-a i koordinator između UEFA-e i Zajednice SUGV-a Ivan Novak, glavni tajnik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Patrik Koščak, predsjednik NK Varaždin Stjepan Cvek i dopredsjednik Zajednice Božidar Crnković.

- UEFA je za hrvatski nogomet učinila veliku stvar, jer u trenucima kada infrastruktura nije bila u najboljom stanju vjerovala da ćemo uspjeti biti dobri organizatori EURO-a U-17. Još je važnije da smo imali mogućnost odabrati mjesta u kojima će se igrati pa je Varaždin naš odabir i ponosni smo da sa Zajednicom potpisujemo dokument koji finalizira naše dodadašnje dogovore. HNS je uputio financijska sredstva radi reguliranja svih tehničkih, organizacijskih i infrastrukturnih nedostataka, a vjerujemo da će grad, klub i stadion biti izvrsni domaćini četiri utakmice - naglasio je izvršni direktor HNS-a Damir Vrbanović.

- Hvala prijateljima iz HNS-a što su prepoznali Varaždin i njegove kapacitete, što nam vjeruju da ćemo biti dobri domaćini. Ovo je jedan od najvećih događa u Varaždinu ove godine i hvala Vam što ste nam ga donijeli. Stav Izvršnog odbora Zajednice prema stadionu, koji se godinama nije uređivao, bio je takav da bi krenuli u njegovu rekontsrukciju, ali bez vaše pomoći ne bi ga mogli urediti na ovoj razini, što je sigurno velika stvar za grad i varaždinski nogomet - naglasio je predsjednik Zajednice sportskih udruga grada Varaždina Alen Runac.

- Hvala HNS-u na čelu s predsjednikom Šukerom, koji su dali mogućnost da stadion Varteksa opet bude u punom sjaju, a HNS će u značajnom financijskom iznosu pomoći i njihovo odigravanje i potoisom ovog ugovora ni u jednom trenutku nije sporno, barem što se tiče financijskog dijela, odigravanje tih susreta. Naša je želja i da u svibnju proslavimo ulazak NK Varaždina u Drugu ligu, čime bi dobili nositelja kvalitete u županiji - naglasio je predsjednik varaždinskog ŽNS-a Nenad Horvatić.

Podsjetimo, od 3. do 19. svibnja 2017. godine, EURO U-17 u Hrvatskoj će ugostiti 16 najboljih reprezentacija koje će na osam hrvatskih stadiona u tih 17 dana odigrati ukupno 32 utakmice.

Finalna utakmica bit će odigrana u Varaždinu 19. svibnja u večernjim satima. Prije toga Varaždin će ugostiti utakmicu četvrtfinala i polufinale Prvenstva.

Po završetku EURA U-17, Varaždin će 31. svibnja 2017. godine biti domaćin finalnoj utakmici Hrvatskog nogometnog kupa.