FOTO Počele pripreme nogometaša Varaždina, klub raskinuo ugovor s dvojicom igrača Foto: Dražen Novosel

FOTO Počele pripreme nogometaša Varaždina, klub raskinuo ugovor s dvojicom igrača

| 3.1.2024. u 11:15h | Objavljeno u Sport

Danas su počele pripreme nogometaša Varaždina za proljetni dio sezone. Sportskom direktoru i treneru Varaždina Nikoli Šafariću na prvom se treningu odazvalo 27 igrača.

-Do ponedjeljka ćemo se kompletirati, a krećemo ozbiljno s radom od prvog dana. Ima dosta promjena u momčadi i bit će sigurno još dosta promjena do prve utakmice u nastavku sezone sa Slaven Belupom. Malo ćemo osvježiti ekipu, s nekim smo se igračima rastali, s nekima pregovaramo da dođu, a s nekima ćemo obnoviti ugovore, tako da je jako puno posla pred nama. Teško je reći kako će izgledati prvi susret u nastavku sezone jer vidjet ćemo kako će momčad izgledati za tri i pol tjedna. Puno je nepoznanica,ali znamo što želimo. Završetak jesenskog dijela prvenstva bio nam je putokaz na kojem se želimo nadograditi i kako dalje želimo izgledati - rekao je uvodno sportski direktor i trener momčadi Nikola Šafarić.

Dotaknuo se i aktualnog stanja u svlačionici.

- Brodić se priključio pripremama Dinama, s Bručićom i Caponeom smo sporazumno raskinuli ugovore, dok je Pellumbi danas odsutan jer je na liječničkom pregledu u klubu u kojem bi želio nastaviti karijeru i kroz dva-tri dana ćemo znati je li sve u redu. Za sada nema dolazaka,ali pregovaramo s nekoliko igrača koje bi htjeli angažirati,ali ne volim iskakati s imenima tako dugo dok nije sto posto sigurno da će nam netko doći u klub - napomenuo je Šafarić.

Govorio je i o planu priprema.

- Na svom stadionu trenirat ćemo do 10. siječnja, nakon čega će se otputovati na desetodnevne pripreme u Medulinu, gdje će sudjelovati na turniru s Istrom, Goricom i Radničkim, a generalka će biti ovisno o plasmanu. Prvu utakmicu u nastavku prvenstva igrat ćemo u petak,26. siječnja,sa Slaven Belupom na našem terenu, vremena je jako malo, ali igrači su imali aktivan odmor za kojeg vjerujem da su profesionalno odradili i da jedva čekaju da počnemo s radom i da nastavimo gdje smo stali - rekao je Šafarić.

U nacionalnim medijima se moglo pročitati da bi umjesto Brodića možda netko od igrača Dinama mogao doći na posudbu u Varaždin, a spominjalo se i ime Drmića, koji nije u kombinacijama trenera Jakirovića.

- Po novinama se puno toga pisalo, no do nas nije došlo iz Dinama ništa konkretno, tako da nema potrebe komentirati - naglasio je Šafarić.