Prvom se treningu odazvalo 22 igrača Foto: Dražen Novosel

FOTO: Počele pripreme Dabrova za novu sezonu u kojoj je cilj SEHA liga

| 3.8.2016. u 21:15h | Objavljeno u Sport

Večeras su treningom u dvorani na Dravi počele pripreme igrača GRK Varaždina 1930 za novu sezonu. Na prvi trening odazvalo se 22 igrača, među kojima nije bilo Matije Špikića, Marina Šipića, Brune Vilija Zobca i Andreja Obranovića, koji su s hrvatskom juniorskom reprezentacijom na Europskom prvenstvu u Danskoj.

Uoči treninga igračima se obratio predsjednik kluba Vlado Vlašić naglasivši da če se u novoj sezoni pokušati osvojiti drugo mjesto, koje vodi u SEHA ligu.

Svlačionicu Dabrova napustili su lijevi vanjski igrač Ivan Horvat (Flensburg), lijevo krilo Martin Marčec (Metalurg), te pivot Leon Vučko (Tatran iz Prešova). Novi Dabrovi postali su najbolji strijelac Premijer lige posljednje tri sezone, lijevo krilo Ivan Laljek (23) iz Gorice, zatim kapetan mlade hrvatske reprezentacije Karlovčanin Andrej Obranović (20), koji je do sada nosio dres Poreča, te pivot, mladi reprezentativac Ivan Šuker (20) iz Dugog Sela.

U klub se vratio nekadašnji srednji vanjski igrač Luka Trojko (21), koji je posljednje dvije sezone igrao u 3. francuskoj ligi, a na poziciju pivota angažiran je Dujam Donato (18) iz Rijeke, lani juniorski prvak s Kozalom.

Pojačan je i trenerski kadar pa se tako nakon 10 godina u klub vratio Siniša Radujković, koji je bio igrač slovenskog prvoligaša Ormoža, a obnašat će funkciju prvog pomoćnika trenera Vujovića te biti trener generacije 2006./2007.

U klub se vratio i Emerson Žnidarić, koji će raditi s mlađim klupskim kategorijama, a stručnom stožeru prve momčadi kao kondicijski trener priključen je Nikola Golub, koji će raditi i s mlađim selekcijama.

Prvu pripremnu utakmicu Dabrovi će odigrati u utorak 16. kolovoza u 18 sati protiv sastava Ivančice. Nakon toga, od 19. do 21. kolovoza, igrat će na jakom turniru Lifeclass tournament Hummel Handball Cup 2016. u sportskoj dvorani Aton u Nedelišću.

Galerija slika