FOTO Počela Triatlon liga Beciklin, nastupio čak 91 natjecatelj

| 21.6.2023. u 13:45h | Objavljeno u Sport

Na najbolji mogući način, 18. lipnja, na Aquacitiyu u organizaciji TK Marathon 95, počela je 12. Triatlon liga Beciklin, po idealnom suhom i sunčaanom vremenu. U tri discipline - aquatlon, supersprint i sprint, nastupio je čak 91 natjecatelj. Da je utrka dobila i međunarodni karakter pobrinuli su se dragi gosti iz Mađarske i Slovenije, uz triatlonce iz svih županija sjeverne Hrvatske.

Prvi su startali najmlađi u aquatlonu, stazu od 100 metara plivanja i 700 metara trčanja najbrže je kod djevojčica savladala Maja Cmrečnjak GPK Međimurje, druga je bila Vidak Katja Triatlon Barcs (Hun) , dok je treća bila njena klupska kolegica Varhemi Viktoria.

Kod dječaka u aquatlonu slavio je Deni Premuš iz GPK Međimurje dok su drugi i treći u poretku Sveger Oliver i Bodo Korne, članovi Triatlon Barcs (Hun). Ukupno je na utrci aquatlonaca nastupilo 14 dječaka i djevojčica.

Start glavne utrke bio je u 9.30 sati, na startu se našlo ukupno 77 triatlonaca podijeljenih u dvije discipline: supersprint triatlon koji se sastoji od 375 metara plivanja + 14 kilometara bicikla +2,5 kilometara trčanja i sprint triatlona 700 metara plivanja + 21 kilometar bicikla + 5 kilometra trčanja.

Na kraćoj dionici u supersprintu u ženskoj konkurenciji pobijedila je Anina Kirbiš iz kluba TK 3 life (Slo), druga je ciljem prošla Zara Horjan TK Zrinski dok je treća bila Vedrana Janjić TK Swibir.

Kod muškaraca u super sprintu pobijedio je član TK Rudolf Perešin Patrik Dinjar. Za njim je u cilj ušao dvojac iz TK 3life (Slo) Mark i Jože Kojc.

Ukupno je u disciplini super sprint nastupilo 33 muškarca i 12 žena.

Važno je spomenuti i dvojicu „mladića” koji su uspjeli završiti utrku, a to su Ivan Vučemilo koji ima 82 godine i nešto mlađi Zvonimir Tumpić , 77 godina.

Na dužoj i težoj utrci sprint triatlona nastupilo je nešto manje natjecatelja, 28 muškaraca i 4 žene.

Tako je kod žena najbrža bila Jana Hren iz TK Rudolf Perešin, druga je bila Lora Žuliček TK Zrinski i treća je ciljem prošla Kiara Hren također iz kluba TK Rudolf Perešin.

Kod muškaraca pobjedu je odnio Davor Damjanović TK Petrinja, drugo mjesto osvojio je Dorijan Dolić TK Rudolf Perešin, dok je treći bio domaći natjecatelj Lovro Rašan iz TK Sjever.

Kompletne rezultate možete pronaći na Facebook stranici Triatlon liga Aquacity.

Sljedeće kolo na rasporedu je 2. srpnja u istim terminima, svi ste pozvani, a TK Marathon 95 će se pobrinuti za dobru atmosferu i da natjecanjenje prođe u najboljem redu.