FOTO Pobjedom protiv Mladosti II, seniroke Kitro Varaždina sve bliže osiguravanju drugog mjesta Prve lige

| 19.3.2023. u 08:01h | Objavljeno u Sport

U subotu se u maloj dvorani Arene Varaždin odigrao derbi susret 18. kola Prve lige između drugoplasiranih seniorki Kitro Varaždina i trećeplasirane zagrebačke Mladosti II. Nakon dva sata i tri minute igre, domaći sastav je slavio s 3:1.

Već od prvog seta se vidjelo da će biti ovo težak susret za Kitro Varaždin. Varaždinke su osvojile prvi set sa 28:26, drugi set su osvojili s uvjerljivih 25:17, a u trećem setu su imali meč loptu kod rezultata 24:23, ali na kraju je Mladost osvojila taj set sa 29:27. Ipak, varaždinske odbojkašice nisu dozvolili da propuste osvojiti četvrti set te su na kraju slavile sa 25:23.

Ovom pobjedom, seniorke Kitro Varaždina su nadomak osvajanja drugog mjesta Prve lige, imaju čak 10 bodova prednosti na drugom mjestu ispred trećeplasirane Mladosti, a to mjesto im garantira nastup u kvalifikacijama za Superligu. Don Bosco je i dalje vodaća ekipa lige što garantira izravan ulazak u viši rang natjecanja, ali prema svemu sudeći će tako i ostati do kraja prvenstva, iako ima još četiri kola do kraja sezone.

Kitro Varaždin je slobodan u sljedećem 19. kolu prvenstva.