Varaždin je na oproštaju od SVOJIH navijačs pobijedio Slaviju Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Pobjedom nad Slavijom Varaždin napustio Treću i izborio plasman u Drugu HNL

| 3.6.2017. u 19:40h | Objavljeno u Sport

Po sunčanom I vrlo toplom vremenu, momčad Varaždina je danas na stadionu Varteksa, pred oko 800 gledatelja, u susretu 30. posljednjeg kola Treće HNL Istok, pobijedila Slaviju iz Pleternice rezultatom 3:1, poluvrijeme 1:0. Dva pogotka za Varaždin postogao je Karlo Sambolec i to u 29. i 74. minuti nadmetanja, a jedan Ivan Antolek u 86. minuti susreta.

Bila je to posljednja utakmica Varaždinaca u Trećoj HNL Istok, s obzirom da će varaždInski sastav sljedeće sezone igrati u Drugoj HNL, jer su sezonu okončali na drugom mjestu, dok prvak lige, Međimurje, četvrtu sezonu zaredom nije dobilo licencu za viši rang natjecanja.

Da bi zahvalili navijačima na podršci tijekom sezone uprava Varaždina odlučila je otvoriti vrata stadiona Varteksa za današnji susret, te počastiti gledatelje hranom i pićem.

Utakmica je počela s dvije izgledne prilike za Varaždin. Već u 1. minuti Kresinger je pokušao glavom iz neposredne blizine, ali je lopšta završiča u rukama vratara Blaškovića. U 8. minuti Kolarić je pucao prema golu s oko 20 metara, ali je vratar Slavije ponovno bio na mjestu. U istoj minuti kapetan Šafarić je, zbog ozljede, morao napustiti teren, a umjesto njega u igru je ušao Havelka.

U 21. minuti s lijeve strane iskosa pucao je Drožđek, no lopta je završila iznad grede gola gostiju. U 25. minuti s desne strane zaprijetio je Karlo Šimek, no lopta je otišla pored lijeve vratnice u gol aut i vratar Slavije nije imao potrebu za intervencijom.

Varaždin je u zasluženo vodstvo došao u 29. minuti, a strijelac je bio Karlo Sambolec. U kazneni prostor gostiju iz svog dijela terena loptu je ubacio Martinaga, a desetak metara od gola u skoku je bio Sambolec i loptu glavom poslao u mrežu. U 52. minuti po lijevoj se strani u kazneni prostor sjurio Drožđek i pucao, ali je vratar Slavije loptu skrenuo o korner.

Gosti su izjednačili u 56. minuti, iz svog prvog napada na susretu, a strijelac je bio Vinko Ančurovski. Nakon akcije gostiju po desnoj strani Ančurovksom je lopta došla pred gol Gavranovića, a igrač Slavije ju je slabašnim udarcem po zemlji ipak uspio poslati u gol domaćina.

U 71. minuti, nakon centaršuta Šimeka s desne strane u kazneni prostor Slavije, jednog gostujućeg igrača obrane lopta je pogodila u ruku, no sudac se nije oglasio i pokazao na bijelu točku.

U 74. minuti Varaždin je ponovno došao u vodstvu, a strijelac je opet bio Karlo Sambolec. Korner s lijeve strane izveo je Domagoj Drožđek, u kaznenom prostoru loptu je pratio i na nju natrčao Karlo Sambolec te snažnim udarcem glavom pogodio mrežu nemoćnog vratara Slavije. U 81. minuti sjajna solo akcija Drožđeka i snažan udarac kojeg je vratar Slavije jedva ukrotio.

Točku na i stavio je Ivan Antolek golom u 86. minuiti nadmetanja.

Galerija slika