Utakmica je završila pobjedom gostiju iz Vukovara 4:1 Foto: Martin Novosel

FOTO: Orač izgubio prijateljski susret protiv Vuteksa Sloge 4:1

| 13.8.2016. u 20:13h | Objavljeno u Sport

Nogometni klub Orač iz Petrijanca, uz potporu Općine Petrijanec je danas na svom terenu ugostio nogometnog kluba Vuteks Sloga iz Vukovara, koji se natječe u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Slavonije i Baranje. Vuteks Sloga je klub koji je sastavljen od igrača srpske nacionalnosti, a susret je organiziran uslijed dobrih odnosa koji su nastali između ove dvije ekipe kada su prije dvije godine pioniri oba sastava igrali državnu kup utakmicu.

-Mi smo tada pričali da dogovorimo susret seniorskih momčadi. Tad me je zvao jedan moj prijatelj iz Vukovara koji je dao moj broj predstavniku ekipe Vuteks Sloge da dogovorimo prijateljski susret. To smo dogovorali u vrijme napetosti kada su se skidale ploče s ćirilicom u Vukovaru, ali ja sam rekao da mi ne ocjenjujemo ljude prema vjeri, naciji i boji kože već prema poštenju, sposobnosti i čestitosti. Od tada se neko vrijeme stvaralo jedno prijateljstvo između naša dva kluba - rekao je Vladimir Kurečić, načelnik općine Petrijanec.

Susret Orača i Vuteksa Sloge je završio slavljem gostiju 4:1 (poluvrijeme 4:0). Slike s utakmice pogledajte u našoj fotogaleriji.