FOTO: Općina Sračinec donirala vrijednu spravu gimnastičkom klubu Foto: Općina Sračinec

FOTO: Općina Sračinec donirala vrijednu spravu gimnastičkom klubu

M.N./Varaždinske vijesti | 4.4.2019. u 16:32h | Objavljeno u Sport

Sportska dvorana Osnovne škola Sračinec mjesto je gdje treniraju vrijedne djevojčice i dječaci Gimnastičkog kluba Sračinec. Posjetili su ih načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec i njegov zamjenik Krunoslav Lukačić, povodom predaje nove vrijedne sprave za gimnastički trening.

- Gimnastički klub Sračinec okuplja 50 - 70 djece, ovisno o kojem dijelu godine govorimo. Hvala Općini Sračinec koja nam je donirala ovu vrijednu spravu, radi se o akrobatskoj stazi dužine 15 metara, a posebna je po tome da je na napuhavanje. Sprava je vrhunske kvalitete i to si kao klub sami ne bi mogli priuštiti. Ona služi za poboljšanje akrobatike, a praktična nam je jer svoje sprave poslije treninga moram pospremiti, s obzirom da treniramo u školskoj sportskoj dvorani gdje se provodi nastava. U naš klub primamo djecu školske, ali i vrtićke dobi i pozivamo sve roditelje da se jave s djecom na naše treninge. Ideja našeg rada nije razvoj vrhunske gimnastike, već upoznavanje s ovim sportom i zadovoljstvo djece - rekao je Damir Fotak, trener u klubu i učitelj u OŠ Sračinec.

Načelnik Općine Sračinec Božidar Novoselec pokazao je da još može napraviti stoj na glavi i da je u zavidnoj formi.

- Jako mi je drago da su u ovom klubu uglavnom djevojčice, što je odlična protuteža pretežno muškim sportovima, poput nogometa. Ova je donacija realizirana na inicijativu vijećnice Općinskog vijeća Općine Sračinec Đurđice Kovačić, kojoj hvala što je prepoznala potrebu. Izdvojeno je oko 20 tisuća kuna, a ovo je samo nastavak opremanja naše škole i izvanškolskih aktivnosti za našu djecu - rekao je načelnik Novoselec.

Označeno u