Igračice ŽOK Ivanec uvjerljivo su stigle do titule u prvenstvu i bile vodeće u razigravanju Foto: Dražen Novosel

FOTO Odbojkašice ŽOK Ivanec proslavile naslov i plasman u Prvu B ligu

| 20.6.2020. u 10:00h | Objavljeno u Sport

U društvenom domu Lančić Knapić sinoć je proslavljen naslov prvaka seniorske ekipe Ženskog odbojkaškog kluba Ivanec i njihov plasman u Prvu B ligu. Odbojkašice Ivanca su nakon pet prvenstvenih sezona u Drugoj hrvatskoj ligi, u sezoni 2019./2020. osvojile naslov prvaka i time izborile viši rang natjecanja, plasman u Prvu B hrvatsku ligu Sjever. Značajan je to uspjeh za sport grada Ivanca i njegovu promociju, zatim za sam Ženski odbojkaški klub Ivanec te općenito za odbojkaški sport Varaždinske županije.

Čestitke uz naslov prvaka igračicama i treneru Ivanu Hrgu uputili su predsjednik kluba Vladimir Grudenić i predsjednik Županijskog odbojkaškog saveza Josip Klein,nakon čega je predsjednik kluba Grudenić igračicama i treneru uručio zlatne medalje i pehar.

Ivanečka ženska seniorska ekipa je u prvom dijelu prvenstva Druge hrvatske odbojkaške lige Sjever odigrala 12 utakmica i izborila 12 pobjeda, čime je u drugi dio prvenstva prenijela maksimalnih 12 bodova te je razigravala za poredak od 1. do 6. mjesta. U razigravanju su sudjelovale po tri prvoplasirane ekipe 2. HOL iz skupina Sjever i Jug, a ivanečke su odbojkašice u 1. kolu pobijedile HAOK Dubravu s 3:0 (25:18,25:19,25:22).

Na gostovanju u Petrinji svladale su OK Petrinju također s 3:0 (25:20,25:15,25:15). Do završetka kvalifikacija trebale su odigrati još četiri utakmice, od toga dvije u Ivancu i to s Petrinjom i Olimpikom III te dvije u Zagrebu, s HAOK Dubravom i Olimpikom III, ali Upravni odbor Hrvatskog odbojkaškog saveza je, zbog nastale epidemiološke situacije uzrokovane koronavirusom, donio odluku o završetku liga i proglasio pobjednike u svim ligama, prema zatečenoj bodovnoj situaciji.

Ekipa ŽOK-a Ivanec, s prosjekom od oko 17 godina, osvojila je naslov prvaka lige s 18 bodova, pet više u odnosu na drugoplasiranu ekipu lige, sastav OK Olimpik III, dok je trećeplasirana ŽOK Kaštela II osvojila 7 bodova. Ono o čemu su svi godinama maštali ostvarilo se pod vodstvom stručnog i neumornog trenera Ivana Hrga (37), profesora kineziologije, zatim ambicioznog predsjednika kluba Vladimira Grudenića i dopredsjednika Gorana Habeka.

Kako se sinoć moglo čuti svi s nestrpljenjem očekuju novu prvenstvenu sezonu i nastup ivanečkih odbojkašica u Prvoj B hrvatskoj ligi, gdje će igrati s Novim Zagrebom, Goricom, Medveščakom, Velikom Goricom, zaprešićkim Nebom, Kaštelom iz Pribislavca, Vrbovcem, trećom ekipom zagrebačke Mladosti, Dinamom II, Olimpikom II i Siskom.

Galerija slika