FOTO Prva ŽNL: Obreš u derbiju kola slavio protiv Novog Marofa na njihovom terenu Foto: Martin Novosel

FOTO Prva ŽNL: Obreš u derbiju kola slavio protiv Novog Marofa na njihovom terenu

VV | 14.5.2022. u 20:11h | Objavljeno u Sport

Danas, u subotnjim susretima 23. kola Prve ŽNL, odigrao se derbi susret između drugoplasirano Novog Marofa i trećeplasiranog Obreša u kojem je Obreš na gostovanju slavio s 1:0. Jedini gol pao je u 37. minuti prvog poluvremena kada je Karlo Štriga zatresao mrežu domaćina i tako smanjio zaostatak Obreša za Novim Marofom s peta na svega samo dva boda (N. Marof 49 bodova, Obreš 47 bodova).

S obzirom da je Novi Marof drugo kolo zaredom upisao poraz, Polet (T) se današnjom 4:1 pobjedom u Selniku protiv domaće Plitvice još jednom bodovno odvojio od svog prvog pratitelja s kojim je bio bodovno izjednačen prije dva kola. Polet (T) je već od ranog starta utakmice u Selniku imao prednost od 2:0 golovima Ivana Vagjunca u u 2. i 9. minuti susreta, na 3:0 je povisio Dino Bahat u 57. minuti, a domaćin je golom Dominika Mastena u 70. minuti, a Nikola Katalenić je u 90'+7 minuti susreta postavio konačnih 4:1. Suci su imali dosta posla u ovom susretu, prvo je fizioterapeut domaće momčadi zaradio opomenu u 35. minuti, u redovima domaćina je u 85. minuti isključen Ivan Međimorec zbog vrijeđanja suca, dok je Karlo Šimek zbog žutih kartona u 29. i 90+2 minuti susreta (preoštri start i povlačenje za dres) isključen u 90+2 minuti susreta.

U jedinom preostalom susretu dana, Mladost (Vž) je remizirala na domaćem terenu protiv Poleta (C) s 1:1. Domaćin je poveo u 30. minuti susreta golom Marka Poljana, dok je gost iz Cestice izjednačio u 50. minuti golom Matije Šenkiša. Mladost (Vž) je do remija došla unatoč što je igrala s igračem manje od 65. minute s obzirom da je Josip Brlić dobio dva žuta kartona, po jednog u 42. i 65. minuti zbog preoštrih startova.

U sutrašnjim susretima, igraju Zadrugar i Mladost (M), Čevo i Beretinec, Sloboda (Vž) i Mladost (S) te Drava-Ajax i Sloboda (T). Sve utakmice se igraju u 17 sati.