FOTO Obreš svladao Polet (T) u derbiju, odluka o prvaku pada u posljednjem kolu Foto: Martin Novosel

FOTO Obreš svladao Polet (T) u derbiju, odluka o prvaku pada u posljednjem kolu

VV | 29.5.2022. u 20:35h | Objavljeno u Sport

U današnjim susretima 25. kola Prve ŽNL, u Svetom Iliji se igrao derbi susret između trećeplasiranog Obreša i prvoplasiranog Poleta (T) koji je danas mogao pobjedom osigurati naslov prvaka, ali je umjesto toga izgubio 2:1. Dino Kresinger je zabio za vodstvo Obreša 1:0 u 20. minuti, a u 30. minuti susreta David Pofuk je preusmjerio loptu u svoju mrežu za prednost Obreša 2:0, dok je Polet (T) u 70. minuti susreta smanjio na 2:1 pogotkom Ivana Vagjunca.

Porazu Poleta (T) se obradovao Novi Marof koji se današnjom minimalnom 1:0 pobjedom protiv Beretinca bodovno izjednačio s vodećim sastavom. Jedini gol na susretu pao je u 78. minuti susreta, a gol vrijedan tri boda je zabio Tomislav Harmicar. Odluka o prvaku Prve ŽNL dogodit će se u posljednjem kolu kada će Polet (T) na domaćem terenu dočekati Dravu-Ajax, dok će Novi Marof gostovati kod Mladosti (S), a ukoliko obje momčadi pobjede, Polet (T) će biti prvak zbog boljeg međusobnog omjera s Novim Marofom kojeg je svladao s 3:0 na domaćem terenu, a protiv kojeg je izgubio s 1:0 na gostovanju.

U ostalim susretima, Mladost (M) je pobijedio na gostovanju kod Plitvice (S) s 3:2, Zadrugar je sa čak 11:2 kod kuće svladao Mladost (S) koji je igrao sa svega 10 igrača na terenu, a Antonio Kolak je zabio čak četiri gola za Zadrugar, Čevo i Sloboda (T) su odigrali visoki 4:4 remi, Sloboda (Vž) je sa 7:2 svladala Polet (C), dok je varaždinska Mladost sa 2:1 slavila na gostovanju kod Drave-Ajaxa.