FOTO Nova Ves slavila u derbiju začelja, Razvitak preuzeo vodstvo na tablici Foto: Martin Novosel

FOTO Nova Ves slavila u derbiju začelja, Razvitak preuzeo vodstvo na tablici

| 24.4.2022. u 20:56h | Objavljeno u Sport

Osim u Prvoj ŽNL, i u Drugoj ŽNL se u 20. kolu igrao derbi začelja između zadnje Nove Vesi i predzadnjeg Novakovca, ali je domaćin Nova Ves bila u ovom susretu uspješna i slavila je s 5:0.

Nova Ves je do pobjede "petardom" došla golovima Antonija Cvetka u 24. minuti, autogolom Romana Tenšića u 43. minuti, Davida Sokača u 59. minuti te Benjamina Jovana u 78. i 88. minuti susreta. Nova Ves je pobjedom protiv Novakovca prepustila zadnje mjesto na tablici Novakovcu, iako su bodovno izjednačeni na tablici.

Osim promjene na začelju, ovog kola imamo i promjenu na vrhu tablice. Razvitak je kod kuće slavio protiv Lepoglave s 2:1 i iskoristio je 2:2 remi Radničkog i Mladosti (VT) da od Mladosti (VT) preuzme vodstvo na tablici. Razvitak je na domaćem terenu do pobjede stigao tek u samoj završnici susreta i spasio se poraza. Lepoglava je vodila golom Davida Čretnija u 4. minuti susreta, a to vodstvo je držala sve do 82. minute susreta kada je Željko Jug zabio za izjednačenje 1:1, dok je Marin Lotar u 85. minuti susreta zabio gol za pobjedu i prvo mjesto na tablici.

Radnički je protiv vodeće momčadi lige uoči 20. kola poveo golom Marija Nikolića u 48. minuti susreta, ali je Mladost (VT) preokrenula susret golovima Dalibora Novaka u 58. minuti te Marsela Bedekovića u 78. minuti. Ipak, slavlje Mladosti (VT) je bilo kratko vijeka jer je Radnički u 82. minuti golom Hrvoja Topića izjednačila na 2:2, a na kraju su se obje momčadi morale zadovoljiti osvojenim bodom. Mladost (VT) je u 89. minuti susreta ostala bez Gorana Besaka Goran zbog dva žuta kartona, prvog je dobio u 54. minuti zbog nesportskog ponašanja i drugi u 89. minuti zbog preoštrog starta. Ipak, nije moglo bez incidenta iako je igrač nakon isključenja mirno napustio teren za igru, ali nakon završetka utakmice kod ulaska glavnog suca u svlačionicu, vrjeđao ga je i prijetio mu.

U ostalim susretima, Podravac Kitro je svladao Lunjkovca sa 2:0, Dinamo 01 je odigrao s Oračem 2:2, dok je šemovečka Mladost izgubila protiv Dinama (B) s minimalnih 1:0.

Nova_Ves_-_Novakovec_1.jpg

Nova_Ves_-_Novakovec_2.jpg

Nova_Ves_-_Novakovec_3.jpg

Nova_Ves_-_Novakovec_6.jpg

Nova_Ves_-_Novakovec_5.jpg

Nova_Ves_-_Novakovec_7.jpg