Josip Golubar u 60. minuti uputio je udarac prema golu nakon kojeg je postignut pogodak za pobjedu Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Nogometaši Varaždina protiv Lučkog došli do druge prvenstvene pobjede

| 1.9.2018. u 21:15h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina su večeras, pred oko 1 800 gledatelja na stadionu Varteksa, u susretu 2. kola Druge HNL, pobijedili momčad Lučkog rezultatom 1:0, golom Josipa Brezovca u 60. minuti nadmetanja i tako došli do treće zastopne pobjede, druge u prvenstvu.

Gosti su bili orjentirani na organiziranu obranu i pokušaje ugrožavanja gola Varaždinaca iz protunapada, a takva im je igra na poluvremenu donijela netaknutu mrežu.

U 9. minuti dobra akcija gostiju po desnoj strani ubačaj u kazneni prostor Varaždina uputio je Marič gdje je lopta došla do Vajdovčića koji ju srećom nije dobro primirio i propala je izgledna prilika Lučkog.

U 18. minuti udarac Benka s oko 18 metara desno iskosa vratar Koprić je skrenuo u korner. Nakon kornera lopta je od gostujuće obrane odbijena na 20 metara od gola gdje ju je prihvatio Martinaga i udarcem od prve poslao pored gola gostiju.

U 24. minuti akcija Lučkog po desnoj strani koju je zaključio Roglić, ali je njegov udarac blokirala domaća obrana i lopta je otišla u korner. U 28. minuti akcija Varaždinaca po desnoj strani, Kolarić je odigrao na 25 metara od gola za Golubara koji je pucao po zemlji, ali je lopta otišla pored lijeve vratnice gola Koprića.

U 34. minuti s oko 18 metara udarac je oprobao Miklić ali je vratar Koprić obranio njegovu loptu. U 40. minuti na dodavanje Kolarića udarac je okušao Benko s oko 22 metra desno iskosa no lopta je otišla pored desne vratnice gola Koprića. U poluvremenu trener miljenko Mumlek odlučio je ostaviti u svlačionici malo vidljivog Miklića, a u igru je ušao Sačer.

Prvu priliku u nastavku, u 48. minuti, imali su gosti. Snažan udarac Marina Roglića s oko 18 metara desno iskosa, njegova je lopta pogodila gredu od koje se lopta odbila u teren i zatim u polje. Gosti su tražili da sudac prizna pogodak, smatrajući da je lopta kada se odbila od grede u travu završila iza gol linije no glavni sudac nije ni trepnuo.

U 56. minuti Varaždinci su tražili kazneni udarac jer je netko od gostujućih igrača u obrani pred golom Koprića igrao rukom, ali sudac je pokazao da se igra nastavi.

Varaždin je došao u vodstvo u 60. minuti, udarac prema golu Lučkog s oko 20 metara uputio je Golubar, vratar Koprić kratko je odbio loptu u svoju desnu stranu kaznenog prostora, gdje je najbliži lopti bio Josip Brezovec koji je iz neposredne blizine, sam i neometan, loptu poslao u mrežu gola gostiju za zasluženo vodstvo domaćina.

U 70. minuti brza akcija Varaždina koju je potegnuo Benko, ali nije bilo opasnosti za gol Koprića, a minutu kasnije s oko 18 metara pucao je Brezovec, ali je vratar Lučkog bio na mjestu. U 74. minuti s lijeve je strane u kazneni prostor domaćina ubačena lopta koja je došla do samog Luetića, koji je pucao glavom, ali je lopta otišla pored lijeve vratnice nemoćnog Mrmića.

U 82. minuti Benko je desnom nogomet pogodio desnu vratnicu gola Koprića. Na kraju tška ali zaslužena pobjeda Varaždina.