Momčad Varaždina došla je do pobjede boljom igrom u drugom poluvremenu Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Nogometaši Varaždina pobjedom otvorili proljetni dio sezone

| 10.3.2018. u 16:51h | Objavljeno u Sport

Boljom igrom u drugom poluvremenu i golovima Dejana Glavice u 51. i Domagoja Drožđeka u 60. minuti susreta nogometaši Varaždina su danas na svom stadionu, pred oko 1 800 gledatelja, u susretu 20. kola Druge HNL pobijedili momčad Solina rezultatom 2:0, poluvrijeme 0:0.

Trener Varaždina Mario Kovačević na ovom susretu nije mogao računati na „požutjele“ Golubara, Kulenovića i Kabirua, a na klupi domaćina prvi puta je ovog prvenstva, kao predstavnik kluba, sjedio novi sportski direktor kluba Dražen Ladić.

U prvom poluvremenu, koje je bilo siromašno prilikama, gosti su bili opasniji. Već u 47. sekundi momčad Solina imala je ubačaj u kazneni prostor Varaždinaca s desne strane, obrana domaćina propustila je loptu na desetak metara od svog gola gdje ju je prihvatio Luka Kapetanović i pokušao udarcem preko glave, ali lopta je završila iznad gola Nevistića.

U 5. minuti Juraj Maks Čelić je u posljednji trenutak pred Lukom Ivanovićem, koji je bio na pet metara od gola Varaždinaca, izbio loptu, koja je na kraju završila u rukama vratara Nevistića. Najopasniji udarac Varaždinaca u prvom puluvremenu bio je u 19. minuti, kada je Jertec, s oko 25 metara, pucao snažno, ali je lopta otišla pored lijeve vratnice gola Solina, bez potrebe za intervencijom vratara Jelića.

U 20. minuti Šimek je s oko 16 metara desno iskosa pucao iznad grede. U poluvremenu susreta trener Varaždina Mario Kovačević odlučio se na dvije izmjene te su umjesto Brlečića i Mezge u igru ušli Kolarić i Sačer. Promjene u momčadi i u sustavu igre donijele su i bolju igru domaćeg sastava u nastavku susreta.

U 47. minuti Kolarić je ubacio u kazneni prostor s desne strane na povratnu loptu natrćao je Jevtoski, koji je loptu poslao pored lijeve vratnice gola gostiju. Varaždin je poveo u 51. minuti. Igrači sredine terena Varaždina prebacili su loptu u desni dio terena gostiju gdje su na loptu trčali Sačer, vratar gostiju Jelić te stoper Solina Taraš.

Gostujući igrači su se spetljali oko lopte, a njihovu grešku najboje je iskoristio Sačer, koji je uspio kratko odbiti loptu, koju je prihvatio Glavica sjurio se prema mreži gostiju i zatresao mrežu gostiju za slavlje navijača na tribinama. U 57. minuti s oko 17 metara lijevo iskosa pucao je Drožđek, ali točno u ruke vratara Jelića.

U 60. minuti strijelac prvog gola Glavica ubacio je loptu s desne strane na desetak metara od gola gostiju gdje ju je dočekao Drožđek i udarcem glavom pogodio mrežu nemoćnog vratara Jelića. U 67. minuti u dobroj se situaciji našao Glavica nakon ubačaja Drožđeka s lijeve strane, ali udarac nije bio precizan.

Na kraju zaslužena pobjeda domaćina, koji će u srijedu od 15 sati na stadionu Varteksa ugostiti Dugopolje.