Momčad Varaždina je i u današnjem uzvratnom susretu bila bolja od četvrtoligaša Bednje Foto: Krešimir Đurić

FOTO: Nogometaši Varaždina drugu godinu zaredom osvojili Kup ŽNS-a

| 6.6.2018. u 20:07h | Objavljeno u Sport

Nogometaši Varaždina očekivano su osvojili Kup Županijskog nogometnog saveza. Nakon što su u prvom susretu u Beletincu pobijedili četvrtoligaša Bednju 4:1,i danas su u uzvratnom finalnom susretu Kupa ŽNS-a, koji je odigran na stadionu Varteksa, pred oko 300 gledatelja, pobijedili Bednju također rezultatom 4:1 i tako drugu godinu zaredom postali pobjednici Kupa ŽNS-a.

Obje momčadi, Varaždin i Bednja, ostvarili su plasman u završnicu Kupa Hrvatske,među 64 momčadi.

Trener Varaždina Mario Kovačević odmarao je mnoge igrače iz prve momčadi, pa je Varaždin susret počeo u sastavu: Gavranović, Težak, Prahić, Vuk, Hranilović,Šimek, Sambolec, Mesarić, Kolarić,Havelka i Kulenović. Trener Bednje Saša Paska odlučio se za slijedeću početnu momčad:Medved, Puškadija, Žugec, Daševci, Holi, Šinjori, Klopotan, Perkušić, Kulji, Marić i Ivančić.

Već u 1. minuti akcija Varaždina po desnoj strani iz koje je Vuk pogodio lijevu vratnicu gola Bednje. U 9. minuti nakon akcije Varaždinaca po desnoj strani lopta je u kaznenom prostoru došla do Karla Težaka, koji je potpuno neometan i sam poslao loptu pored lijeve vratnice gola gostiju.

U 13. minuti nakon kornera s desne strane glavom je pucao Valerio Puškadija, ali je lopta otišla preko gola Gavranovića. Varaždin je došao u vodstvo u 17. minuti, a strijelac je bio Leonard Vuk, kojega je u for izbacio  u 26. minuti požutio je Josip Domagoj Hranilović. Iz slobodnog udarca sa 17 metara lijevi iskosa zaprijetio je Filip Holi, ali je vratar Gavranović obranio njegov udarac koji je bio upućen u njegov desni kut.

U 38. minuti Varaždin je poveo 2:0, golom Josipa Domagoja Hranilovića, koji je loptu poslao u mrežu nogom, nakon kornera s desne strane. U 41. minuti već je bilo 3:0 za Varaždin, a strijelac je bio Niko Havelka nakon povratne lopte po zemlji u kazneni prostor Bednje nakon prodora Varaždinaca po desnoj strani.

Poluvrijeme je završilo vodstvom Varaždina 3:0, a na poluvremenu susreta dodijeljene su medalje i pehari prvacima HNS-a Središta Sjever u kategorijama U-10 i U-14.

U obje kategorije naslove prvaka osvojile su selekcije Nogometnog kluba Varaždin, pod vodstvima trenera Igora Kranjeca (U-10) i Dine Kresingera (U-14). Medalje i pehari igračima su predali trener pionira u NK Varaždin Miljenko Mumlek,nekadašnji Krojač Josip Brezovec, tajnik HNS-a Središta Sjever Ivan Novak i tehnički tajnik HNS-a Središta Sjever Željko Franić.

Bednja je smanjila na 3:1 u 49. minuti nadmetanja, nakon ubačaja Karla Marića lijeve strane pred gol Varaždina, gdje je loptu dočekao potpuno sam i neometan Jakov Klopotan i iz blizine loptu poslao u mrežu nemoćnog Gavranovića. U 59. minuti susreta Havelka se u kaznenom prostoru oslobodio obrane Bednje i pucao, ali je vratar Medved zaustavio njegov pokušaj.

U 61. minuti Leonard Mesarić je iz dobre situacije loptu poslao preko gola Bednje, a dvije minute kasnije uspio je pospremiti loptu u mrežu za vodstvo Varaždina od 4:1.

 

DSC_5955_resize-1.JPGDSC_5962_resize.JPG

DSC_5948_resize.JPGDSC_5936_resize.JPGDSC_5926_resize.JPG

DSC_5907_resize.JPGDSC_5892_resize.JPG

DSC_5881_resize.JPG

DSC_5866_resize.JPG

DSC_5830_resize.JPG

DSC_5816_resize.JPG

DSC_5807_resize.JPG

DSC_5774_resize.JPG

DSC_5749_resize.JPG

DSC_5736_resize.JPG

DSC_5708_resize.JPG

DSC_5696_resize.JPG

DSC_5694_resize.JPG

DSC_5687_resize.JPG

DSC_5678_resize.JPG

DSC_5670_resize.JPG